Reklaam sulgub sekundi pärast

9 TOITU, MIDA ei tohiks külmkapis hoida

Selleks, et toit võimalikult kaua säiliks, tuleks seda hoida õigetes tingimustes ning alati pole selleks sugugi külmkappi vaja. Mõned toidud tahavad toatemperatuuri ja kuivust ning enamus aineid tuleks otsese päikese eest kindlasti eemale asetada, sest suur kuumus muudab toidu kiiresti riknevaks.

Selleks, et toit võimalikult kaua säiliks, tuleks seda hoida õigetes tingimustes ning alati pole selleks sugugi külmkappi vaja. Mõned toidud tahavad toatemperatuuri ja kuivust ning enamik aineid tuleks otsese päikese eest kindlasti eemale asetada, sest suur kuumus muudab toidu kiiresti riknevaks.

On toiduaineid, mis külmikus hoituna kaotavad oma maitseomadused ning sel põhjusel ei tasu neid sinna üldse panna:

1. Tomat

Tomat kaotab külmikus suure osa oma maitseomadustest.

2. Leib

Leiba võiks hoida toatemperatuuril kas kinnises karbis või ostetud pakendis. Külmikus kipub leib kiiremini hallitama minema.

3. Sibul

Sibula tekstuur muutub külmikus ebameeldivalt pehmeks.

4. Avokaado

Avokaadot võiks hoida lahtises paberkotis toatemperatuuril, kuid mitte otsese päikese käes.

5. Mesi

Naturaalne mesi ei rikne mitte kunagi ning seda võiks kindlasti toas hoida.

6. Basiilik

Basiilik võib külmikus hoituna hoopis rikneda ning kasutuskõlbmatuks muutuda.

7. Šokolaadikreem

Et seda oleks mugavam määrida, hoia šokolaadikreemi toas varjulises kohas.

8. Või

Võid tasub säilitada toatemperatuuril varjulises kohas õhukindlas karbis.

9. Õun

Õunad ei vaja külmikut, ent päikese käes neid samuti hoida ei tasu.