Reklaam sulgub sekundi pärast

AASTA LÕPUS LAUALE: maitsev ja pidulik võileivatort

Võileivatort sobib aasta kõige viimasel päeval lauale serveerimiseks justkui valatult - seda saab nautida rahulikus tempos ning samal ajal mõnusat seltskonda nautides. Lihtsaks teeb võileivatordi ka see, et kihtide vahele saab panna just täpselt seda, mida külmikust parasjagu leida võib ning fantaasiat piirama ei pea. 

Toome välja klassikalise võileivatordi retsepti, mida võid valmistada nii tuunikala, kuumsuitsulõhe, kuumsuitsuheigi, suitsukana või hoopis singiga.

Vaja läheb:

24 viilu röstsaia

Täidis:

Vali kas: 2 tuunikalakonservi (suured tükid vees on hea valik, kuid võib olla ka tomatikastmes), 200 g kuumsuitsulõhet, 200 g kuumsuitsuheiki, 200 g hakitud suitsukana või 200 g singikuubikuid

2 dl majoneesi

1-2 dl hapukoort või dipikastet

2 kõvaks keedetud muna

peotäis hakitud tilli

100 g hakitud hapukurki

sidrunipipart

soovi korral pisut soola

Immutamiseks sobib ideaalselt puljongivedelik

Kaunista rediseviilude, kurgiviilude, tomati, krevettide, singirullide, juustukuubikute, täidetud munade, oliivide, vutimunade ja muu meelepärasega.

Tee nii: 

Sega omavahel kõik täidiseained kenasti läbi ning maitsesta vastavalt soovile soola ja sidrunipipraga. Lõika saiaviiludel ääred ära ning aseta võileivatordi jaoks mõeldud alusele esimeseks kihiks 8 viilu. Immuta saiaviile kergelt puljongivedelikuga ning määri peale 1/3 täidise massist. Laota täidise peale uus kiht saiaviile, immuta taas puljongivedelikuga ning kata taas 1/3 täidisega. Seejärel aseta täidise peale viimased 8 saiaviilu, immuta õrnalt ning määri peale viimane 1/3 täidise massist. Ideaalis võiks tort külmikus maitsestuda 24 tundi, kuid hakkama saab ka 12 tunniga.

Enne lauale viimist kaunista tort kõige meelepärasega.