Reklaam sulgub sekundi pärast

Abielureeglid, mis enam ei kehti

Kas sina oled see, kes pühapäevahommikuti teeb siiani üksi lastele pannkooke ja mees magab, kuigi parema meelega magaksid sa ise veel natuke? Kui nii, siis võid olla sattunud rutiini, kus arvad, et mõned asjad ongi "sinu töö". Sellised piirid võivad olla väga stressi tekitavad, nii et loe neid kümmet aegunud reeglit, millest peaksite oma suhtes loobuma, et olla edaspidi paarina õnnelikumad.

Kas sina oled see, kes pühapäevahommikuti teeb siiani üksi lastele pannkooke ja mees magab, kuigi parema meelega magaksid sa ise veel natuke? Kui nii, siis võid olla sattunud rutiini, kus arvad, et mõned asjad ongi "sinu töö". Sellised piirid võivad olla väga stressi tekitavad, nii et loe neid kümmet aegunud reeglit, millest peaksite oma suhtes loobuma, et olla edaspidi paarina õnnelikumad.

Abielunaisel ei ole oma aega 

See võis olla vanasti nii, et naised panid oma elu tagaplaanile ja pühendusid lastele ja mehele. Aga seda tehes muutud kiiresti rahutuks ja hullemateks tagajärgedeks võivad olla depressioon, suitsetamine või joomine. Nii et unusta see vanakooli reegel ja tee iga päev midagi, mis teeb sind õnnelikuks ja millega sa tunned, et elad täiega. Kas see on hommikujooga, uued raamatud või spaa külastus ilma lasteta, on sinu otsustada. Ainult see, kes hoolib endast, suudab hoolitseda teiste eest.

Mossitamine on efektiivne viis saada, mida tahad

Tänapäeval julgustavad terapeudid paare omavahel kommunikeerima ilma kartuseta, et sind ei mõisteta, mõistetakse valesti või jäetakse maha. Kui kardad, ütle seda partnerile, sa ei pea olema kogu aeg tugev, sest ka sina oled vaid inimene. See tundub kummaline, aga oma hirmude väljanäitamine võib teid partneriga hoopis lähendada. 

Seksist ei sobi rääkida

Oletame, et olete oma partneriga avastanud, mis teile mõlemale meeldib ja nii oletegi seda teinud juba aastaid. Kuid inimese seksuaalsus on pidevas muutumises, mis vajab arengut ja jäädes oma esialgsete meeldimiste juurde, avastate oma seksuaalsusest vaid pisikese osa. Rääkimine võib olla kummaline ja piinlik ja on oht, et partner arvab, nagu teeks ta midagi valesti. Nimetage seda siis "eksperimendiks" ja öelge oma kallimale, et proovime täna õhtul midagi täiesti teismoodi, lõbu pärast. Uskuge, ta ei suuda õhtut ära oodata. Kui soovid katsetada midagi uut, loe läbi mõni juhend, või lihtsalt tee seda, mis sel hetkel tundub mõnus, isegi kui see jääb väljapoole teie tavalist rutiini. 

Suheteterapeudi vastuvõtule minek on halb märk

Arvatakse, et kord juba tema kabinetis, on lahutus tulemas. Kuid kui sa ei oska ise probleemile lahendust leida ja partner pole ka kuigi osavõtlik, siis terapeut võib teid päästa enne, kui asjad tõeliselt käest ära lähevad. Suhteprobleemid ei  tulene tavaliselt sellest, nagu oleksid inimesed omavahel sobimatud, vaid kommunikatsiooniprobleemidest. 

Mees on suhtes peamine rahateenija

On mehi, kes avalikult ja uhkelt toetavad oma naiste karjääri ja on aktsepteerivad ka seda, et naine on neist edukam ja toob rohkem raha koju. On aga ka neid, kelle ego on sellest tõsiselt riivatud, kuna vanade sterotüüpide järgi ei ole ta enam nii mees. Vaevalt et see asjaolu kunagi enam muutub, sest juba praegu on peaaegu pooltes peredes naine mehega rahaliselt võrdne panustaja. Aruta seda oma mehega ja kuula ta ära.

Riiud ja erimeelsused tähendavad, et teil on õnnetu suhe

Enamik abieluinimesi nägeleb iga päev ja nüüd me teame, et see iseenesest ei tähenda midagi. Kuid kui kuuled temalt midagi tõeliselt ehmatavat, nagu mehe armumine teisesse naisesse või seda, et ta ei pea sind ammu seksuaalselt ahvatlevaks? Uued teraapiad ütlevad, et sellised ülestunnistused võivad viia suurte muutusteni suhtes ja sageli suurema läheduseni. Võibolla on vaja terapeudi abi ja sellise probleemi lahendamisel kasvate te nii paarina kui indiviidina ning alles siis läheb elu tõeliselt huvitavaks.

Abielu peab keerlema laste ümber

Vanasti oli lihtsam - lapsed saadeti õue ja öeldi, millal kodus olla. Praegu jälgivad paljud vanemad iga oma lapse sammu ja elavad ainult neile. See on väsitav nii laste kui ka pere jaoks tervikuna. Mehed tunnevad end sageli hüljatuna oma naiste poolt, sest abielu peaks tulema esimesena. 

Kodus ei sobi tööst rääkida

Muidugi ei tasu viriseda oma bossi üle igal õhtul, kuid me ei saa töömõtteid peast kohe koju jõudes. Laske mõlemad aur välja, kasvõi 5 minutiks ja nii saategi koduste toimetustega edasi minna ja oletegi jälle lähedasemad.

Abielu on kahe inimese vaheline asi

Läbi on ajastu, kus igas peres oli üks ema, üks isa ja nende ühised järeltulijad. Pole eriti kummaline, kui läbi saadakse ka eksidega ja tekib hea läbisaamine uue kaasa lastega. Ühte pea meeles - ära kunagi materda oma partneri eksi. 

Lahutus on häbiasi ja läbikukkumine

Pole tõsi! Tänapäeval lahutatakse pooled abielud, kuigi alguses tundub, et tahaks elada temaga elu lõpuni. Aga tõsi on see, et elu on keeruline ja inimesed muutuvad. Ja kui teraapia ega midagi muud pole aidanud, on tervislikum lahutada. 

 

Allikas: redbookmag.com