Reklaam sulgub sekundi pärast

Aeroobikakuninganna 2010 Sandra Raju: ideaalmees on igav!

Sandra Raju on tüdruk, kes sel aastal võitis Aeroobikakuninganna 2010 tiitli. Kuigi Sandra jaoks on tantsimine ning treeningud igapäevane tegevus, oli võit tema jaoks üllatav! Elurõõmus neiu rääkis Buduaarile endast, vormis püsimisest, võistlusest ning ka oma ideaalmehest.

 

Sandra Raju on tüdruk, kes võitis Aeroobikakuninganna 2010 tiitli. Kuigi Sandra jaoks on tantsimine ning treeningud igapäevane tegevus, oli võit tema jaoks üllatav! Elurõõmus neiu rääkis Buduaarile endast, vormis püsimisest, võistlusest ning ka oma ideaalmehest.

Sandra iseloomustab end kui õnnelikku ja positiivset inimest ning usub, et tehes seda, mida armastad, on õnn kerge tulema. "Proovin mõelda nii positiivselt kui võimalik, et vahest vist vaadatakse jutu järgi, et see tibi elab küll pilvedes, aga ega mind väga enam kõiguta see, kui niiviisi arvatakse. Peaasi, et ma ise õnnelik olen ja oma õnnega ka teisi natuke nakatan. Samas, üks minu sõbranna ütles mulle sellist asja: ’’Kui inimesed teeksid selle asemel, mida nad peavad tegema, seda, mida nad tahavad teha, oleks maailmas palju rohkem õnnelikke inimesi.’’ Ja nii ongi! Peale seda tegin paar ümberkorraldust oma elus ja ennäe – juba olengi õnnelikum!"

Sandra põhitegevus on tema suur kirg ja eluarmastus – tantsimine! "Olen laste tantsutreener MyFitnessis, kus mul on kaks rühma superlahedaid ja imetoredaid noori tantsupisikust haaratud tüdrukuid. Ootasin nii pikka aega, et saaksin lastega tegeleda ja neile oma armastust tantsu vastu edasi anda, et nüüd on juba poolteist aastat möödas, kuid iga trenni alguses on mul ikka veel õhin ja suur suur teotahe sees. Olen selle üle uhke!" jutustab ta. Sandra teine suur töö on seotud Tallinna Tehnikaülikooliga. "Esiteks annan seal tudengitele aeroobikatreeninguid ning minu teine TTÜ projekt on meie spordimeeskondade tantsutüdrukute kaasjuhendamine. See on asi, millest ma niisama lihtsalt lahti ei ütleks, sest kõik tüdrukud on nii kallid ja tublid ning meist on saanud üks suur-suur natuke napakas pere! Oleme nüüd tegutsemas oma 4. hooajal ja tundub, et asi läheb iga kuuga aina paremaks. Mina olen tegelikult parasiit seal, sest teisel aastal imbusin vaikselt alguses tantsijana sisse ja siis mõtlesin ühe kava ja siis mõtlesin veel ühe ja siis tuli veel üks ja nii ta läks... Elli Valla ja Laura Karindiga, kes on peale minu ka seal treenerid, on meil ideaalne klapp – töö on ilusti jaotatud." Lisaks trennidele õpib Sandra ka veel Tallinna Ülikooli magistratuuris kehakultuuri.

Kuigi Sandra elab päevast-päeva trennis, oli Aeroobikakuninganna võit tema jaoks üllatus. "Ma lootsin, et saaks ka sel aastal finaali ja mõne ägeda pildi, mida kunagi lapselastele näidata, ja saingi! Mõtlesin pikalt, kas ma ikka lähen sel aastal, ja alles paar päeva enne otsustasin, et ikka lähen. Põdesin veel, et vaene tudeng ja pean 150.- rohkem maksma, aga näed, tegin ikka õige otsuse!" Otseselt Sandra võistluseks ei valmistunud, kui, siis ainult kostüümide peale veidi mõeldes. "Spetsiaalselt selleks ei valmistunud, kuid kuna eelmise aasta kogemus oli olemas, siis teadsin, et sel aastal peaks ikka kostüümidele ka panustama. Eelmisel aastal oma higise pluusiga kolm vooru teha ei olnud väga mugav, aga no siis ma läksin ka nagu umpa-lumpa sinna, mitte midagi polnud ette valmistatud - natuke piinlik oli, kui aus olla!" Uhke tiitel andis Sandrale tema sõnul eelkõige enesekindlust ja väga vinge kogemuse! Pakkumistest, mis talle tehtud on, hoiab ta veel saladuses. "Hetkel on paar asja susisemas, aga loodetavasti on see alles algus – mul on ju terve aasta kuningannandust ees!"

Aeroobikakuninganna tiitli saamisel oli oluline ka füüsiline vorm. "Eks kõigil naistel ole oma head ja natuke vähem head ajad. Ma pole kunagi piitspeenike olnud ja ega ma seda väga propageerigi, kuid vahel ikka vaatan mõnda väga ilusat kleiti ja mõtlen, et minu Beyoncé pepu siia sisse küll nüüd ära ei mahu! Usun, et naisel peab ikka liha ka luudel olema, aga selle ütluse taha peitu pugeda ei tohiks. Ilus on see naine, kes tunneb ennast hästi selles kehas, kus ta parasjagu on." Sandra proovib toituda nii tervislikult kui võimalik. "Rõhutan, kui võimalik! Kuna teen palju trenni ja siblin päevast päeva ringi, siis on mul tavaliselt moonakotike kogu aeg kaasas, et mitte päev otsa nälgida ja siis õhtul ennast kurguni kinni õgida. No ja eks ma ikka vahest libastun ka," tunnistab ta.

Sandra usub et sportlik eluviis peaks olema mitte ainult naistel, vaid kindlasti ka kõigil meestel. "Minu jaoks on oluline uskumus ’’Terves kehas terve vaim’’ ja tervis tuleb ikka ju sportides! Minu jaoks on oluline, et mehed ennast liigutaksid. Kui mõnele meeldib mõnus õllekõht, siis palun väga, õllekõht võib ka väga ilus olla, aga see pole väga tervislik. Nii et mina pooldan ikka seda, et kõik ennast liigutaksid – kasvõi minge lifti asemel treppidest, see on väga hea nipp, mida praktiseerin juba pikka aega," soovitab ta.

Sandra on pikemat aega juba hõivatud ning ideaalmehesse kui sellisesse ta ei usu. "Mulle meeldivad kiiksuga asjad, ma fännan kiikse! Need toredad asjad, mis iganes need ka siis pole, teevad elu huvitavamaks ja pakuvad igapäevaellu natuke vurtsu. Nagu mullivesi – saaks ju tavalise veega ka hakkama, aga need mullid on nii lahedad seal sees ju – liiguvad ja puha ja teevad võibolla selle maitse ka erilisemaks. Igal juhul, seda miskit sõnulseletamatut vurtsu peab olema, sest ideaalne on igav! Kui oleks olemas selline asi nagu ideaalmees, siis mingil hetkel hakkaks kõigil maailma naistel igav!"

Tene Sommer

 

[gallery ids="1970218,1970224,1970230,1970235"]