Reklaam sulgub sekundi pärast

Amarula retseptivõistluse parimad palad

Amarula Cream on Lõuna-Aafrikas valmistatud naturaalne kooreliköör, mille tähtsaimaks tooraineks on elevantide suured lemmikud – kollaka värvusega C-vitamiinirikkad marula puude viljad. Maitseomadustelt on Amarula täidlane, puuviljane ning ühteaegu pehme. Sobib nautimiseks puhtalt, jääga ja erinevates kokteilides ning toidu valmistamiseks – lisades roogadele iseäranis meeldiva ja eksootilise maitse.

Amarula korraldas suure retseptivõistluse, mille auhindadeks olid praktilised ja väga ilusad piknikukotid. Võistluse tingimuseks oli see, et roog peab sisaldama Amarula Cream koorelikööri. Võistlus kestis kuni 1 aprillini ning retsepte tuli väga palju ning usinamad olid isegi pildi juurde lisanud. Allpool on retseptivõistluse auhinnatud retseptid:

Amarula Creme brülee vanilli maasikasalatiga (15-le)
(Kasutaja Gretzu) 

Vaja läheb:

0,2 l Amarula Creme
1l rõõska koort
21 munakollast
300g suhkrut
vanillisuhkrut
4 vanillikauna
400g maasikaid
münti

Valmistamine:

Rõõsk koor koos Amarulaga kuumutada potis 66 kraadini. Eralda munakollased. Lisa suhkur, vanillisuhkur ja sega. Lisa soe koor koheselt suhku-munasegule. Sõelu kogu mass läbi sõlea ning vala vormidesse. Kuumuta leegitsejaga kõik mullid ning pane vormi peale 2 kihti fooliumi. Küpseta ahjus 135 kraadi juures kuskil 30 minutit. 

Samal ajal kui brülee on ahjus, valmista maasikasalat. Maasikasalati jaoks lõika maasikad sektoriteks. Keeda 100g suhkru, vanillikaunadest (seemned eemaldatud) siirup. Siirupile lisa maasikad ning sega ühtlaseks massiks. 

Kui brülee on valmis, kõrveta leegitsejaga veelkord pinda.

Serveeri maasikasalatiga ning kaunista mündiga.

 

Kohvimaius
(kasutaja Wild) 

Vaja läheb:

200g Degestive küpsiseid
70g võid
3 dl vaarikaid
250g Mascarpone toorjuustu
1 dl tuhksuhkrut
2 spl Amarula koorelikööri
2 želatiinilehte või 2 tl pulbrit
1 dl espressot
2 dl vahukoort (vahustatud)

Valmistamine:

Valmista kreem nii, et sega omavahel toorjuust, tuhksuhkur, Amarula Creme, kohv ning vahukoor. Leota želatiin külmas vees vahekord 1:6. Lisa želatiin segule. Purusta küpsised, sega toasooja võiga ning aseta kihiti küpsis-vaarikad-kreem ilusasse pokaali. Lase 30 minutit külmkapis taheneda ning lase heal maitsta.

 

Külmad toorjuustumuffinid
(kasutaja Annuke)

Vaja läheb:

250g toorjuustu
u. 13 Degestive küpsist
130g võid
150g hapukoort
1tl vanillisuhkrut
1tl kaneeli
2 dl vahukoort
2 spl Amarula Cream'i
2 dl maasikaid

 

Valmistamine:

Purusta küpsised ning sega hulka sulatatud või ning kaneel. Suru segu muffinivormi põhja ja äärtesse. Sega omavahel toorjuust, hapukoor ja vanillisuhkur ühtlaseks massiks. Vahusta vahukoor ning sega see toorjuustusegule. Täida muffinivormid seguga ning aseta 30 minutiks sügavkülma tahenema. Eksootilise kastme valmistamiseks haki maasikad ning sega nende hulka kooreliköör.

Serveerimisel aseta muffinid taldrikule ning nirista peale maasikakastet.

Retseptivõistluse käiku vaata siit

 

Proovige ka teie neid tunnustatud suurepäraseid retsepte!