Reklaam sulgub sekundi pärast

AMEERIKAS ON ÜLLATUSMUNAD keelatud. Mis saab nendest Eestis?

Sel ajal kui Eestis teab iga laps, mis asi on Kinder Surprise, peavad Ameerika lapsed ilma üllatusmunadeta üles kasvama. Miks see nii on ja milline tulevik ootab maiustuse sisse peidetud üllatusi Eestis?

Sel ajal, kui Eestis teab iga laps, mis asi on Kinder Surprise, peavad Ameerika lapsed ilma üllatusmunadeta üles kasvama. Miks see nii on ja milline tulevik ootab maiustuse sisse peidetud üllatusi Eestis?

Kuigi Itaaliast pärit Kinder Surprise munad toodi turule aastal 1974, võeti Ameerikas juba 1938 vastu seadus, mis keelustas toiduainete sisse mänguasjade peitmise. Seda seadust pole siiani muudetud. Hoolimata keelust jagub smuugeldajaid, kes üllatusmune seadusevastaselt Ameerikasse viivad ja nii mõnigi salakaubavedaja on maksnud kopsakaid trahve, teadaolevalt koguni 12 000 dollarit kümne muna eest.

Kuigi lastele munadesse peidetud üllatused meeldivad ning üllatusmunade valik tundub aina kasvavat, on nendega ka palju probleeme. Kas Eesti emade seast on kuulda kaebesõnu üllatusmunade aadressil, sest sinna sisse peidetud mänguasjad võivad olla ohtlikud ja lapse rõõm sellisest väikesest üllatusest on üldjuhul üürike, kuna tegu pole praktiliste esemetega. Geniaalne leiutis on põhjustanud ohtrasti probleeme, alustades lapstööjõu kasutamisest, maksmata maksudest, transrasvade sisaldusest kuni traagiliste juhtumiteni väikelaste hulgas. Veel eelmisel aastal lämbus Prantsusmaal mänguasja tõttu 10-kuune laps, Eestis on mänguasi hingamisteedesse sattudes võtnud ühe 8-aastase tüdruku elu.

Kas üllatusmunad peaks turult ära korjama või pole sellepärast vaja muretseda?
Jaga oma kogemust kommentaariumis ja osale ka gallupis.