Reklaam sulgub sekundi pärast

Anna-Maria Galojan veetis jaanipäeva Hong Kongis

Kuigi jaanipäev tähendab poliitik Anna-Maria Galojani jaoks Eesti suve õiget algust ja kodumaiste toitude nautimist, veetis ta selle aasta jaanipäeva hoopis välislähetuses Hong Kongis koos oma kolleegidega. 

 

Kuigi jaanipäev tähendab poliitik Anna-Maria Galojani jaoks Eesti suve õiget algust ja kodumaiste toitude nautimist, veetis ta selle aasta jaanipäeva hoopis välislähetuses Hong Kongis koos oma kolleegidega. 

Kuigi Anna-Maria püüab alati tähistada kõik tähtsad pühad koos oma lähedastega, siis sel aastal läks veidi teisiti. "Kuna tegemist oli suure logistikaprojekti läbirääkimiste lõppfaasiga, pidin olema välislähetuses Hong Kongis. Tähistasin jaanipäeva oma heade kolleegide seltsis, samas mu kallid sõbrad ja lähedased on alati minuga kaasas, kuna kannan neid südames ükskõik mis maailma paigas ise ka poleks," ütleb ta. "Minu jaoks on jaanipäev olnud juba varasemast lapsepõlvest Eesti suve õige algus. Päev, mil saab esimest korda supelda Peipsi järves, mille kaldal traditsiooniliselt ka jaanipäeva vastu võtan."

Kõige meeldejäävam jaaniöö oli Anna-Maria jaoks vast selle aasta oma kaugel Aasias. "Eks iga jaaniöö on omamoodi meeldejääv ja kordumatu. Ilmselt selle aasta jaanipäev oligi kõige ebatavalisem, sest vorstide grillimise asemel maitsesime erinevaid aasia toite, eelkõige mereandidest valmistatuid Hong Kongi tuntud Hollywood Road'i restoranides ja sealt suundusime Hong Kongi The Foreign Correspondents’ Club'i. See on ilmselt kõige kuulsam meediaklubi maailmas, mis moodustati Hiinas välisajakirjanike poolt juba 1940. aastal. Vaatamata sellele, et tegemist on kohaga, kus nii ärimehed, advokaadid, diplomaadid ja paljud meediatöötajad armastavad veeta oma aega, on siiski tegemist väga hubase ja kinnise klubiga, mis on suurepärane koht sõpradega olemiseks," jutustab Galojan.

Anna-Maria lubab, et kohe, kui ta kodumaal tagasi on, tähistab ta ka eesti moodi jaanipäeva ning sööb oma lemmikuid eesti toite. "Kuigi vahel on hea gurmaanitseda ja maitsta midagi väga omapärast ja eksootilist, armastan siiski jaanipäeval süüa eelkõige eesti traditsioonilist toitu: grillitud kana ja erinevaid vorste, Saaremaa musta leiba. Kohe, kui naasen välislähetusest kodumaale, teeme sõpradega koos ümber lõkke ühe korraliku pikniku, kus kõik need toidud saavad olema aukohal!"

 

Tene Sommer

 

[gallery ids="1929832,1929840,1929848,1929856"]