Reklaam sulgub sekundi pärast

Anna oma kodule värvide abil uus nägu!

õhus on aimata juba veidi kevadet! Kevad on muutuste aeg ning seda ka sinu kodu jaoks. Kodule uue värvilahenduse leidmine on põnev ning murrab imehästi rutiini? Kutsun kõiki üles oma kodule värske väljanägemine andma!

[email protected]

õhus on aimata juba veidi kevadet! Kevad on muutuste aeg ning seda ka sinu kodu jaoks. Kodule uue värvilahenduse leidmine on põnev ning murrab imehästi rutiini? Kutsun kõiki üles oma kodule värske väljanägemine andma!

Kust alustada?

Kõigepealt tuleb teha ettevalmistustööd. Puhastage seinad tolmust ja mustusest, vajadusel kasutage ammoniaaki sisaldavat pesemisainet. Tasandage konarused lateks- või akrüülpahtliga, lihvige pahteldatud kohad ja eemaldage harjaga lihvimistolm. Kruntige pinnad täismati lateksvärviga.

Kuidas leida sobiv värvilahendus?

Värvilahendus peaks olema kooskõlas sinu isiksusega ning ka mööbli olemusega. Erinevais geograafilistes vöötmetes paiknevate ehituste ja interjööride värvilahendused võivad olla mõjutatud inimese füsioloogilistest kohanemisprotsessidest päikesevalgusega: on leitud, et troopilistes piirkondade elanikud eelistavad soojemaid ja kirkamaid värvitoone, põhjapoolsetes maades on trendikam puhas heledus, pastelsed lahendused, jahedamad ning mahedamad toonid. Meie kliimas soovitatakse põhjapoolsed ruumid kujundada soojemates ning lõunapoolsed külmemates toonides.

Mis on tänapäeval trendikas?

Valge kargust soovitatakse elavdada heleda salatirohelise või põrsaroosaga.
Ajatu ja soliidse halli kõrvale on astunud salapära sisendav purpurlilla ning aegumatut armastust sümboliseeriv vana-roosa.

Mõnikord on mõnus ühtlase tooniga seina asemel sinna isepäine ja põnev muster kavandada või pilt kujundada - kasvõi selleks, et muidu konarlik või laiguline pind huvitavam tunduks. Värvikeskkonna kujundamisel peaks arvestama, et kõrvuti ei tohiks domineerida mitte enam kui kaks ühtlaset kaetud värvilist pinda. Kolmanda värvipinnana on soovitav kasutada akromaatilist värvi, so halli või valge erinevaid varjundeid. Kirevas keskkonnas väsib inimene kiiresti ning loodetud värvimõju muutub värvimüraks. Heleduse-tumeduse-sügavuse varieerimine ning valguse langemine võivad värvi mõju ja tähendust teisendada.

Mis omadused on erinevatel värvidel?

Punane on värvidest kõige jõulisem, energilisem ja erutavam. Punasega ümbritsevad ennast auahned, suure saavutusvajadusega inimesed, kes otsivad elult väljakutseid. Nad elavad oma tunded väljapoole ja neile ei meeldi rutiin. Punast armastav inimene on seltskonna hing ja mootor.

Roosat armastavad inimesed on meeldivad ja tihti romantilised. Nad on sõbralikud ja armsad, kohati isegi veidi naiivsed. Roosa värviga seostuvad märksõnad nagu soojus, naiselikkus, hoolivus. Roosa värv pigem rahustab kui ergutab, kuid liiga palju roosat võib mõjuda ka kurnavalt ja väsitavalt.

Lilla on spirituaalne mediteeriv värv, mis puhastab mõtted. Lilla assotsseerub ka kuninglikkuse ja parima kvaliteediga. Seda tooni seostatakse loovate kunstnikukalduvustega inimestega, kes vajavad armastust ja imetlust. Neile on vastumeelsed massitooted ja kitsh ning nad ümbritsevad end meeleldi ainult meistriteostega.

Roheline on rahulik, tasakaalustav ja puhkus silmale. Rohelise austajad on lahked, lojaalsed ja intelligentsed. Nad tahavad kõike hästi ja õieti teha ning pälvida ümbritsevate heakskiitu. Neile ei meeldi riskeerida vaid jääda pigem vana-tuntud lahenduse juurde. "Roheline" inimene armastab olla kodus või looduses.

Sinine on maailmas kõige eelistatum värv. Sinist armastavad inimesed on enesekindlad, usaldusväärsed ja rahulikud. Nad hoolivad teiste tunnetest ja püüdlevad harmoonia poole. Nad on kannatliku meelega ja pigem konservatiivsed. Neile meeldib enam suhelda kitsa ringi heade sõpradega kui suure hulga tuttavatega. Oma perfektsionismi otsingutel võib "sinine" inimene olla ka konkreetne ja nõudlik.

Must seostub müstika ja salapäraga. Musta austajad on väärikad ja elutargad. Konservatiivsus ja tõsidus on läbipõimunud nutikuse ning kavalusega. Isiklik turvalisus ja prestii