Reklaam sulgub sekundi pärast

ANNA TODD: 25aastasest koduperenaisest maailma menukirjanikuks

Kui Anna Todd hakkas rakendusse Wattpad oma lugusid üles laadima, ei osanud ta unistadagi, et tema armastus One Directioni vastu teeb temast ülemaailmse sensatsiooni, aga täpselt nii juhtus. Tema raamatute sari “After” on ilmunud 30 riigis ja seda on Wattpadis loetud üle miljardi korra. Noorest naisest on saanud üks enim müüv kirjanik ja seda tänu loole, mida ta peamiselt oma iPhone’i kasutades kirjutas. 

Alles mõned aastad tagasi elatus Anna juhutöödest. Peamise sissetuleku moodustas töötamine ettekandjana. Ta abiellus 18aastaselt oma keskkooliaegse kallimaga ning ühiselt koliti Texasesse. 

Mõne aja möödudes hakkas Annale meeldima poistebänd One Direction - sellest sai lausa tema kinnisidee. Ta hakkas oma Instagrami kontole bändist inspireeritud fantaasiaid postitama ja kogus sellega endale aina rohkem jälgijaid. “Mul polnud mingit kavatsust enda kirjutisi kunagi avaldada,” kommenteeris naine. “Kirjutasin lihtsalt seda, mida ise lugeda tahtsin.” 

Instagramist jäid tema kirjutised silma ühele teisele One Directioni fännile, kes soovitas Annal hoopis Wattpadi kasutama hakata. 2013. aasta aprillis kirjutas ja avalikustas ta Wattpadis tulevase hittraamatu esimese peatüki. Sel hetkel polnud tal aimugi, kuhu või kuidas lugu edasi võiks areneda. 

Raamatu üheks peategelaseks on One Directioni liikmest Harry Styles’ist inspireeritud kolledžis käiv noormees, kes ei sära just kõige eeskujulikuma käitumisega. Teiseks peategelaseks on noormehe tüdruksõber Tessa Young. Raamatust ei puudu ka väga realistlikud seksistseenid. 

Todd kirjutas raamatut kasutades selleks oma nutitelefoni. Tihti tegeles ta kirjutamisega näiteks poejärjekordades seistes. Noor naine pühendas päevas viis tundi kirjutamisele ja kolm tundi oma lugude promomisele sotsiaalmeedias. Üsna varsti sai tema kirjutistest sajast peatükist koosnev kirjatükk, mis sai tormilise vastuvõtu ja heakskiidu osaliseks. Todd sai kuulsaks just tänu Wattpadile. 

Samal ajal jätkas Anna oma tavapärase eluga. Ta töötas endiselt restoranis ettekandjana ning ei osanud aimatagi, et juba varsti toimub tema elus kardinaalne pööre. 

Wattpadi tegijad olid neiut märganud ning otsustasid temaga ühendust võtta. Nad viisid Anna kokku kirjastajatega ning 2014. aasta aprillis oligi noorel kirjanikul raamatuleping taskus. Nüüd on 26aastasest naisest saanud üks enim teenivaid kirjanikke maailmas.

Anna esimene raamat "After" ehk "Pärast" ilmub detsembri alguses ka eesti keeles ning raamatut saab juba täna eeltellida endale koju www.buduaar.ee/tellimine veebilehelt.