Reklaam sulgub sekundi pärast

ANNI ARRO RETSEPT: klassikaline ja porgandiga hummus

Hinnatud kodumaine kokk Anni Arro on alati väärtustanud lihtsakoelisi toite, mille valmistamine ei nõua suurt vaeva ning samas on tegu oivaliste maitsekombinatsioonidega, mis viivad keele alla nii suurtel kui väikestel.

Hinnatud kodumaine kokk Anni Arro on alati väärtustanud lihtsakoelisi toite, mille valmistamine ei nõua suurt vaeva ning samas on tegu oivaliste maitsekombinatsioonidega, mis viivad keele alla nii suurtel kui väikestel.

Raamatus "Roosamanna & banaanismuuti" jagavad põnevaid retsepte nii Anni ise kui ka Sandra Urvak ning Anni ema Epp Maria Kokamägi.

Allpool on välja toodud kaks hummuseretsepti: esimene neist on klassikaline ning teine porgandiga.

Klassikaline hummus (kolmele-neljale):

400 g purk kikerherneid
0,25 dl konservivedelikku
1 sl tahhiinit ehk seesamipastat
3 sl sidrunimahla
2 sl oliiviõli
0,5 tl jahvatatud vürtsköömneid
soola

Porgandihummus:

400 g purk kikerherneid
0,25 dl konservivedelikku
1 sl tahhiinit ehk seesamipastat
3 sl sidrunimahla
2 väiksemat keedetud porgandit
2 sl oliiviõli
0,5 tl jahvatatud vürtsköömneid
soola

Tee nii: püreesta kõik koostisosad kannmiksris. Kui tundub, et hummus on liiga paks ja sooviksid kreemjamat tekstuuri, siis lisa mikserdamise ajal suts vett. Maitsesta soolaga. Serveeri hummust värskete tilliseemnete või hakitud peterselliga. Peale piserda head oliiviõli ja söö röstitud saiale määrituna.