Reklaam sulgub sekundi pärast

ANNI RAHULA: “Kunstliku viljastamise teema võiks rohkem avatult räägitav olla!”

Jalgpallikohtuniku ametit pidav Anni Rahula ja tema muusikust abikaasa Tomi Rahula ellu saabus pea aasta aega tagasi imearmas pisitütar Rubi. Kuna paar pole sellest varem avalikkusele rääkinud, siis ilmselt ei teadnud üsna paljud, et lapse saamise nimel pidid nad läbima väga raske teekonna. Tomi Ja Anni soovisid oma lugu jagada ka kõikide teiste paaridega, kelle elus on samasugused raskused ning nii sündiski raamat "Tule meie juurde".

Paar külastas pühapäeva hommikul Anu Välba telesaadet, kus nad rääkisid avameelselt kunstlikust viljastamisest ning oma hiljuti ilmavalgust näinud raamatust. Seepeale laekus Anni postkasti aga meeletult tagasidet ning naine tegi vastava postituse ka sotsiaalmeediasse. 

"Sõbrad, tuttavad ja niisama vahvad tegelased! Saage tuttavaks, see on meie raamat! Ja aitäh selle metsiku tagasiside ja usalduse eest. Vastasin eile kogunenud kirjadele kokku VIIS TUNDI!

Aga nüüd raamatust... Otsisime oma lapse saamise teekonnal olles ise midagi sellist. Üht lugu tavalistest inimestest, kus lapse saamise mure, kogemus, ootamatused ja rõõm oleksid tuntavalt põimitud kaante vahele. Natukene endale toeks, küsimustele vastuseks, veidi mentaalseks ettevalmistamiseks... Aga kahjuks tol ajal seda eesti keeles ei leidnudki.

Samuti tundsime, et kunstliku viljastamise teema võiks rohkem avatult räägitav olla (kes tahab, loomulikult!). Tänaseks on see raamat end minu jaoks kuhjaga juba õigustanud (nagu ütlesin, need kirjad - mure ja rõõm - on mind pahviks löönud). Meie raamatus on juttu paljust - alates sellest, kuidas me tegelikult pikalt ei teadnud, milline mõju meie lapse saamise teekonnale on Tomi 2008. aastal juhtunud mootorrattaõnnetusel ning lõpetades sellega, kuidas me üldse omadega Lätti jõudsime. See teema (ka enda üllatuseks) ei olegi nii “kunstlik” ja võõras, vaid vägagi eluline ja päris.

Raamatus on loomulikult veel palju sellist mida me “Hommik Anuga” saates üldse välja ei rääkinud. On veel palju halbu ja häid üllatusi, lihtsamaid ja raskemaid hetki ning emotsioone. Lastest, abielust ja üldse elust. Loodan, et saate sealt miskit ka enda hingele!
Üritame raamatuga suunata tähelepanu meie isikust kaugemale... suunata tähelepanu ikka mure endani -> kogu kunstliku viljastamise teemale.

Kahjuks on tänapäeval nõnda, et vähe on inimesi, kelle mõnda lähedasemat või kaugemat tuttavat see teema varem või hiljem ei puudutaks (ja ma väga loodan, et ei puuduta!). Aitäh arstid, lähedased ja eriline tänu läheb mu armsale abikaasale ja loomulikult suur aitäh armas Rubi! Igavene tänu.

Ja lisaks TAHAN veel üks kord VÄGA TÄNADA neid armsaid inimesi, kes on mulle nende paari päeva jooksul kirjutanud. Teadsin, et antud teema on tähtis ja aktuaalne, aga sellist (mure ja rõõmu) rohkust (ka sõprade ringis) ei osanud ma oodata... nagu ka paljud võib-olla meie osas ei osanud. Olgem alati mõistvad!"