Reklaam sulgub sekundi pärast

ANNI RAHULA saleda figuuri retsept: siin see on!

Jalgpallikohtuniku ametit pidav Anni Rahula, kes eelmise aasta 28. juunil imearmsa pisitütre emaks sai, on alati oma välimuse eest hoolitsenud ning tervislik toitumine on noore ema silmis lausa iseenesest mõistetav. Kuid millest koosneb Anni kõige lemmikum õhtusöök?


Jalgpallikohtuniku ametit pidav Anni Rahula, kes eelmise aasta 28. juunil imearmsa pisitütre emaks sai, on alati oma välimuse eest hoolitsenud ning tervislik toitumine on noore ema silmis lausa iseenesestmõistetav. Kuid millest koosneb Anni kõige lemmikum õhtusöök?

Anni jagas oma Instagramis kõigile huvilistele imelihtsa ja tervisliku õhtusöögi retsepti, mida võib loomulikult nautida ka lõunasel ajal või miks mitte hoopis hommikul.

Vaja läheb (u neljale):

2 broilerifileed
5 küüslauguküünt
6 punase tšilli kauna (puhastatud)
tükk ingverit
paar loorberi- ja kahvrilaimilehte
1 tl kalakastet
veidi soola ja suhkrut
õli
umbes kruusitäis Basmati riisi

Tee nii:

1. Pane kergelt soolatud broilerifilee 35 minutiks 180-kraadisesse (eelsoojendatud) ahju. 

2. Samal ajal blenderda 5 küüslauguküünt, 6 punase tšilli kauna ja 2 cm tükk ingverit (või 1 tl ingveripulbrit). Lisa 3 supilusikatäit vett, et kogu pasta mõnusam tuleks.

3. Kui blenderdatud segu on valmis, tõsta see koos 2 supilusikatäie õliga kuumale pannile ning lisa loorberi- ja kahvrilaimilehed ning sega. Lisa veidike soola ja suhkrut (umbes näputäis soola ja poole rohkem suhkrut). Kuumuta paar minutit. Lisa 1 teelusikatäis kalakastet ja keera kuumus maha.

4. Võta peaaegu valmis kana ahjust ja lase jahtuda. Kui broiler on piisavalt jahtunud, rebi see nii-öelda triipudeks ning sega tükid põhjalikult läbi varem valmistatud tšillipastaga.

5. Valmista riis. Võid ka näiteks 1 või 2 loorberilehte riisi valmistamisel sinna lisada. Riis maitsesta vaid õrnalt soolaga, sest see peab tasakaalustama teravama maitsega kana. Kui riis valmis, sega selle läbi veidikese taluvõiga, aga see pole vajalik.

6. Kui broilerifileetükid on tšilliseguga täielikult kaetud, viska need mõneks minutiks kuumale pannile ja prae lõplikult valmis. Kui kana pannil valmis, pigista sellele peale ühe-kahe laimi mahl ja serveeri.