Reklaam sulgub sekundi pärast

ANU SAAGIM, JANA HALLAS JA MONIKA TAMLA räägivad hilisest emakssaamisest

Ei ole olemas parimat vanust, mil saada emaks. Aina rohkem naisi eelistab kahekümnendates iseendale elada ning kolme- ja neljakümnendates emaks saada. Värskes Buduaari ajakirjas pihivad meile tuntud emad, miks nende meelest on imeline saada emaks hiljem. 

Skandaalne kaunitar Anu Saagim (55) tunnistab Buduaarile, et 37selt oli talle parim aeg emaks saada. "Olen selle üle väga rõõmus ja julgen teistelegi soovitada," naerab Anu. "Minul algas siis kolmas noorus. See oli täpselt õige aeg emaks saada - olin oma elu paika sättinud, maailma risti ja põiki läbi rännanud, lollusi teinud, ennast teostanud, andnud, võtnud ja ohverdanud - ühesõnaga, olin valmis."

Stilist Jana Hallas (47), kes sai emaks 39selt, ütleb, et vanus teda tol ajal üldse ei hirmutanud. "Mul on ikka selline põhimõte, et enne mune, siis kaaguta ja see kehtib ka lapsesaamise kohta,” naerab Jana ja tunnistab, et kahekümnendates ei olnud ta emaks saamiseks valmis. „Kindlasti on noortel emadel omad eelised, kuid „täiskasvanud” emadel on kogemus ja teadlikkus, mida ma pean väga oluliseks.”

Telediktor Monika Tamla (45) sõnul näitab tema isiklik kogemus, et pole absoluutselt vahet, kas saada laps suhteliselt noorelt ehk kahekümnendate esimeses pooles või "veidi" küpsemas vanuses ehk 44aastaselt. "Armastust jagub lastele igas vanuses ühtmoodi. Isegi jõudu ja jaksu on mul täpselt samapalju oma pisipõnniga tegelemiseks kui paar aastakümmet tagasi. Kindlasti on küpsust, elutarkust ja -kogemust praegu märksa rohkem ja mis vast lapse kasvatamisel ehk kõige olulisem, ka kannatlikkust on praegu rohkem. Siinjuures saab aga väike Frank olla eeskätt tänulik oma suurtele vendadele, sest just nemad ja nendega koos kasvamine on mulle õpetanud kannatlikkust lastega tegelemisel."

Värskest Buduaari ajakirjast saad lugeda, mida arvavad sel teemal veel mitmed teised tublid naised, kes on hiljem emaks saanud. Sõna saavad ka teleprodutsent Triin Luhats, ehtedisainer Kriss Eglite ja fotograaf Stina Kase

Kaunist emadepäeva nii noortele kui vanematele emadele soovib Buduaar!