Reklaam sulgub sekundi pärast

ÄRA USU NEID tervisega seotud müüte!

Ajakiri Metro pani kirja tervisega seotud teadmisi, mille kohta usutakse, et need vastavad tõele, kuid mille kohta peaks tegelikult rohkem teadma.

1. Ilma valuta on trenn mõttetu

Valu on sõnum sinu kehalt. Valu hoiatab. Seetõttu on oluline teha vahet heal valul, mis trenni tegemisega kaasneb, ja valul, mis sind kahjustab ja võib põhjustada tõsiseid terviseprobleeme.

2. Detox aitab

Detox ja keha puhastamine pole vajalikud. Kui su elustiil on muidu tervislik, siis puhastab keha ennast ise. Palju mõistlikum ja tervislikum on enam-vähem kogu aeg tervislikult süüa ja juua, kui iga kuu nädal aega ainult kurgivett juua.

3. Rasva peab vältima

Rasval ja rasval on vahe. Sa vajad pehmeid rasvu, kõvasid rasvu peaks kasutama vaid väga vähe. Väherasvasena reklaamitud tooted võivad olla suured suhkrupommid, nii et neid süües astud lõksu.

4. Oraal- ja anaalseksiga suguhaiguseid ei saa

Kondoomita oraal- ja anaalseks pole haiguste suhtes ohutud. Ka nendega võib samamoodi suguhaiguse saada nagu vaginaalseksiga. Paljud tavalised sugulisel teel levivad haigused võivad nakatuda ka anaalseksi teel.

5. Piimata dieet on parim

Piimavaba dieet võib kaltsiumi omastamise suhtes negatiivselt mõjuda.

6. Lisavitamiin teeb vaid head

Vaid kindluse mõttes pole mõtet endale purgist vitamiine sisse süüa. Liiga palju pole ka hea ning pikemas perspektiivis võib see sulle kahju teha. Liiga palju purgivitamiine võib suurendada vähki haigestumise riski.

7. Päikesekreemiga võid muretult päikest võtta

Ka parim päikesekaitsekreem ei kaitse sinu nahka sedasi, et võiksid lõputult päikese käes vedeleda.

8. Puuviljamahl on tervislik

Puuviljad on tervislikud, kuid tarbi neid meelsamini puuviljana kui mahlana. Mahlad võivad sisaldada suhkrut. Samuti võid väga lihtsalt juua liiga palju mahla ning tarbida seega liigselt kaloreid.

9. Vanemana võib metsikumalt elada

Suguhaigused ei vaata vanust. Uuringu kohaselt on sugulisel teel levivate haiguste arv 50-70aastaste seas hüppeliselt tõusnud.

10. Vaimuhaigusest ei saa paraneda

Ka raskemaid meelega seotud terviseprobleeme ja haiguseid on võimalik ravida. Enamikule psühhiaatrilise häirega haigusele on olemas tõhus ravi.