Reklaam sulgub sekundi pärast

ARMASTUS TEEB HAIGET: kuidas sinu keha lahkuminekule reageerib?

Sa oled nutnud ja päevade kaupa voodis olnud. Oled kurbasid laule kuulanud ja tunned nagu terve sinu maailma oleks tagurpidi pööratud. Lahkumineku ajal saavad peas keerlevatest mõtetest meie suurimad vaenlased. Aga kas teadsid, et ka keha reageerib lahkuminekule suisa mitmel erineval moel?

Sa oled nutnud ja päevade kaupa voodis olnud. Oled kurbasid laule kuulanud ja tunned, nagu terve sinu maailm oleks tagurpidi pööratud. Lahkumineku ajal saavad peas keerlevatest mõtetest meie suurimad vaenlased. Aga kas teadsid, et ka keha reageerib lahkuminekule suisa mitmel erineval moel?

1. Hormonaalsed muutused

Armastus teeb õnnelikuks. Õnne esindavad sinu kehas sellised hormoonid nagu dopamiin ja oksütotsiin. Lahkumineku puhul asenduvad õnnehormoonid kortisooli ja epinefriiniga - need on hormoonid, mis muudavad su ärevaks ja põhjustavad stressi. 

2. Immuunsüsteem nõrgeneb

Need samad stressihormoonid nõrgendavad ka sinu keha immuunsüsteemi. See tähendab, et sul on suurem tõenäosus haigestuda. 

3. Kehakaal muutub

Stressis inimestel tekivad erinevad isud või kaob igasugune söögiisu hoopiski. Nii võid kaalus kas palju juurde võtta või siis vastupidi - su kaal võib drastiliselt langeda. 

4. Seks on ebaoluline

Murtud südamega inimesel pole seksi vastu erilist huvi. Isegi kui see huvi uuesti tekib, siis tunned, justkui oleks midagi valesti - su keha ei reageeri nii nagu tavaliselt. 

5. Probleemne nahk 

Stressihormoonid teevad ka sinu nahale liiga - välja löövad erinevad lööbed ning nahahaigused. 

See kõik võib küll üsna muserdavana tunduda, aga kui asja positiivsest küljest vaadata, siis saad nende sümptomite järgi hästi jälgida, kui kiiresti sa lahkuminekust taastud. 

womenworking.com