Reklaam sulgub sekundi pärast

ARST SOOVITAB: mida süüa hommikuks?

Kas sööd hommikuks omletti või müslit? Hommikusööke on mitmeid erinevaid, kuid magustoitu meenutavaid süsivesikuid ei peaks siiski hommikul vara sööma. Vähemalt kui uskuda Harvardi ülikoolis töötavat arsti Monique Tellot. Ka rasvast nõretav peekon pole hommikuks sobilik.

Loomsete rasvade liigne söömine võib kaasa aidata teise tüübi diabeedi arengule. Samuti ka see, kui sööd liigselt suhkrut ja tärklist sisaldavaid halbu süsivesikuid. Milline on aga arsti meelest ideaalne hommikusöök? Üllatavalt lihtne ja ei koosne keerulistest koostisainetest: see koosneb vaid kolmest asjast.

Hommikusöök peaks sisaldama:

1. Külmutatud marju

Marjad sügavkülmutatakse siis, kui need on värsked ja pakatavad vitamiinidest. Külmutatud marjad on soodsamad kui värsked marjad ja need säilivad sügavkülmas pikka aega.

2. Pähkleid, seemneid ja suhkuvaba müslit

Ilma soolata pähklid ja röstitud seemned sisaldavad palju häid rasvhappeid. Uuringud on näidanud, et need vähendavad südame-veresoonkonnahaiguseid ja ka paljude teiste haiguste riski. Kui valmistad müsli ise, võid olla kindel selle koostises. Sel moel väldid liigset suhkrut ja soola ning soovi korral võid müsli ka laktoosivaba teha. 

3. Maitsestamata jogurtit

Jogurt on suurepärane proteiiniallikas, mis hoiab näljatunde pikaks ajaks eemal. Vali hommikusöögiks näiteks maitsestamata Kreeka jogurt. Ole poes aga ettevaatlik - paljud maitsestatud jogurtid sisaldavad ohtralt suhkrut. 

 

allikas: Ilta Sanomat