Reklaam sulgub sekundi pärast

Biosnacky retseptivõistluse parimad palad

Idandite seemned on nagu uinuvad kaunitarid, mis ootavad äratamist. Suudluse asemel on vaja veidi soojust ja niiskust ning nendesse talletunud ääretult suur energia saab valla päästetud. Ülisuurest energiast on looduses märku andnud see, et taimevõrsed on vajadusel suutnud ka läbi asfaldi tungida (kui see on jäänud sirgumisel takistuseks). Idandeid süües mõjutate oma organismi informatsioonivälja, toetades ja tugevdades ennast heas, rõõmsas ja elujaatavas häälestuses.

Idandite seemned on nagu uinuvad kaunitarid, mis ootavad äratamist. Suudluse asemel on vaja veidi soojust ja niiskust ning nendesse talletunud ääretult suur energia saab valla päästetud. Ülisuurest energiast on looduses märku andnud see, et taimevõrsed on vajadusel suutnud ka läbi asfaldi tungida (kui see on jäänud sirgumisel takistuseks). Idandeid süües mõjutate oma organismi informatsioonivälja, toetades ja tugevdades ennast heas, rõõmsas ja elujaatavas häälestuses.
Biosnacky tahtis tuua ka Buduaarikate toidulauale neid vitamiiniallikaid ning korraldas suure retseptivõistluse, kus otsisime mõnusaid retsepte idanditest. Parimad palad said ka autasustatud Biosnacky idandamisanumate ja seemnetega.

Tõime välja mõned retseptivõistluse parimad palad. Teisi retsepte saad näha SIIT

Vürtsikad hiidkrevetid

Vaja läheb:
400 kuni 500 g koorimata terveid tiiger-krevette
2 suurt näpuotsatäit meresoola
3 suurt näpuotsatäit erinevaid vürtse nagu apteegitilli- ja  koriandriseemneid ning vürtsköömneid
1 näpuotsatäis kuivatatud tšillipipart
külmutatud herneid
tükeldatud sellerit
serveerimiseks idandeid

Valmistamine:
Krevette ei tohi koorida. Kuumuta vokkpann hästi tuliseks, siis lisa sool ja kergelt uhmris purustatud vürtsid. Kuumuta pool minutit, siis lisa krevetid ja raputa panni, et krevetid soola ja vürtsidega ühtlaselt seguneks. Lisa herned ja seller ning kuumuta 2-3 minutit kuni krevetid on küpsenud ja värvi muutnud (hallist roosaks). Aseta krvetetid taldrikule ja puista peale värskeid idandeid. Head isu!

Kõigile hästi maitsev trendikas tomati-mozzarella salat hitiks saanud idudega 

Vaja läheb:
125 g mozzarella juustu
200 g tomateid, soovitavalt värvilisi                                                                                                                                                                  
basiilikut
1 küüslauguküüs
1 supilusikatäis riivitud Parmesani
hapukoore segu:
2 spl hapukoort
1 / 2 tl oliiviõli
1 / 2 tl sidrunimahla
sidrunikoort
soola, suhkrut
salatikastet:
3 spl oliiviõli
1 supilusikatäis sidrunimahla

Valmistamine:
Lõika mozzarella pallid viiludeks. Poolita kirsstomatid ja sega kausis õrnalt koos hakitud küüslaugu ja rebitud basiilikuga. Valmista hapukooresegu ja maitsesta. Aseta mozzarella juust taldrikule ja kata vähese hapukooreseguga. Sinna peale tõsta tomati, basiiliku ja küüslaugusegu ning puista üle riivitud parmesaniga. Kõige peale säti korralik idudest koosnev müts ja piserda meistriteos üle kokkusegatud salatikastmega. Sellises koosluses saab tomati mozzarela salat täiesti uue tähenduse.

Soe nuudliwok idanditega

Vaja läheb:
250g spagette või riisinuudleid
1 keskmine porgand
1 sibul
pool porrut
külmutatud värskeid herneid
kirsstomateid
peotäis läätse ja brokkoli idandeid (kasuta neid, mis sulle endale kõige rohkem meele järgi on)
väiksem nukk täitsa tavalist peakapsast
meresoola ja värskelt jahvatatud pipart

Valmistamine:
Keeda spagetid al dente (poolpehmeks) või valmista riisinuudlid need korraks kuuma vette visates. Kuumuta wokpannil oliivõli ning küpseta seal ribadeks hakitud porgand, sibul, porru ja peakapsas. Kuumuta senikaua kuni köögiviljad on pehmed, aga veel kergelt krõmpsuvad. Nüüd lisa külmutatud värsked herned ja spagetid ning sega kergete liigutustega. Lisa poolitatud kirsstomatid ja idandid ning maitsesta meresoola ja pipraga. Serveerimisel lisa veel ka hakitud murulauku.

 

Head idandamist ja katsetamist!