Reklaam sulgub sekundi pärast

BRIGITA MURUTAR: ma ei tegele enesepiitsutamisega

Kirjanik Kati Saara Vatmanni tütar Brigita Murutar on särasilmne ja energiast pakatav noor naine, kelle igapäevaelu sisustavad praegusel eluperioodil töö raadios Elmar, kool ja tervisesport, täpsemalt triatloni treening. Tema elus on alati olnud kolm olulist asja: perekond, muusika ja sport!

Kirjanik Kati Saara Vatmanni tütar Brigita Murutar on särasilmne ja energiast pakatav noor naine, kelle igapäevaelu sisustavad praegusel eluperioodil töö raadios Elmar, kool ja tervisesport, täpsemalt triatlonitreening. Tema elus on alati olnud kolm olulist asja: perekond, muusika ja sport!

Naisi, kes hea meelega trenni teevad ja seda lihtsalt sellepärast, et see annab hea enesetunde, on vähe. Pigem seostatakse seda sellega, et kui kehakaal on tõusnud, tuleb ennast vägisi trenni vedada. Brigita jaoks on sport puhas nauding. "Liikumine paneb inimorganismi tööle, hoiab keha toonuses ja aitab ennast elavana tunda. Mina tegelen sellega vastavalt enesetundele ja olen pigem tervisesportlane, täpsemalt treenin triatloniks, mis hõlmab kolme spordiala: ujumine, jooksmine ja rattasõit. See ala sümpatiseerib mulle tänu mitmekesisusele ja eks lisaboonuseks on hea seltskond ning üldiselt positiivselt meelestatud rahvas, kellega saan koos olla," ütleb Brigita.

Brigita üheks suurimaks saavutuseks võib lugeda Pühajärve Trismile'i 111 kilomeetrist triatloni, mis koosnes kilomeetrist ujumisest, 100 km rattasõidust ja 10 km jooksust.

Sõna sport tähendab Brigita jaoks midagi hoopis muud kui jõusaalis rassimist ja higivalamist. "Sport on tühipaljas sõna, kirjeldamaks liikumist! Liikumine hõlmab minu jaoks nii reisimist, sporti, tantsimist, jalutamist, kasvõi sõnniku kühveldamist," naerab Brigita.

Profisportlaseks Brigita saada ei taha ja kui temalt uurida, mida ta näiteks bikiinifitnessi kohta arvab, vastab ta nii: "Jumala eest mitte, ei! Elus on muud ka teha, kui tegeleda eneseimetluse kunsti valdamisega, eelistan lihtsalt normis kehakaalu ja head enesetunnet," tunnistab Brigita, kes teeb trenni täpselt nii palju kui töö, kool ja perekond seda võimaldavad. 

Tervisespordil ja profispordil on suur erinevus, nimelt peavad tippsportlased ennast sageli trenni sundima ja seda ka siis, kui keha on tegelikult väsinud ja tahaks puhkust. Just sel põhjusel Brigita sellega ei tegelegi. "Sunniviisiline enesepiitsutamine ei ole minu motoks, pigem osutub selleks oma sisetunde kuulamine ehk siis väsimuse, koormuse ja kõige muu treenimiseks olulise optimaalne hindamine - tervisesport olgu ikkagi tervisesport," tõdeb ta.

Karin Karu