Reklaam sulgub sekundi pärast

BRIGITTE SUSANNE HUNT “VIIEKÜMNEST HALLIST VARJUNDIST”: mustanahalise vaese immigrandiga oleks kontekst hoopis teine

Näitleja ja Power Hit Radio saatejuht Brigitte Susanne Hunt on julgete väljaütlemistega noor neiu, keda on nimetatud nooreks Anu Saagimiks. Eelmisel aastal osales ta avalikkuse üllatuseks nii lingam-massaaži koolitusel kui ka erootikapoe reklaamis. Kuna kogu „Viiekümne halli varjundi“ triloogiat on nüüd võimalik eestikeelsete subtiitritega vaadata voogedastusteenusest TVPlay Premium, siis uurisime avameelselt Brigitte Susanne Hundilt, mida ta sellest arvab?

Oled sa „Viiekümne halli varjundi“ kõiki filme näinud või raamatuid lugenud? Milline osa on lemmik?

Olen filmi kõiki osasid näinud, sest sõbrannaga käisime neid meelega vaatamas, kuigi need meid närvi ajasid. Esimese osa raamatust lugesin inglise keeles läbi, et lõplik hinnang sellele frantsiisile anda. Lemmikuks ei saa ma vist ühtegi osa pidada, aga pigem äkki teine osa, sest seal Anastasia natukenegi kehtestab end. 

 Rekordeid purustav bestseller, 1,3 miljardit kassatulu, üldtuntud kaubamärk  miks „Viiskümmend halli varjundit“ sinu arvates nii populaarne on?

„Viiekümne halli varjundi“ populaarsus seisneb inimpsühholoogias. Inimestele meeldib lugeda konfliktidest, rahast ja seksist. See kehtib nii uudistemaailma kui ka filmide puhul. 

Mõned seksuaaltervise eksperdid on filmi „Viiskümmend halli varjundit“ kiitnud, kuna see see julgustab naisi olema seksuaalsuse osas avatum, oma soovidest rääkima ja vajadusel ohjad enda kätte võtma. Mida sa sellest arvad?

Iga naine ja mees peaksid oma seksuaalsust avastama, et ennast paremini tundma õppida ja võtta elult, mis võtta annab. Samas ma isiklikult ei leia, et see saaks mulle nauditav olla, kui keegi saab rahuldust minu peksmisest või läheb endast välja, kui ta mind füüsiliselt ja vaimselt alandada ei saa. 

Kassahitti „Viiskümmend halli varjundit“ on ka kritiseeritud, kuna väidetavalt see romantiseerib vägivaldseid suhteid ja samastab seksuaalfantaasiaid hälbe või väärkohtlemisega. Kas nõustud?

Absoluutselt nõus. Oleks meespeategelase näol tegemist näiteks mustanahalise mittemiljonärist immigrandiga, oleks kontekst hoopis teine ja mitte nii romantiline. See raamat on suht everything that is wrong with society (tõlkes: koondab kõike, mis ühiskonnas valesti)  sa võid naist alandada, kui sul on sixpack ja palju raha. No ei. Armastus tähendab minu jaoks midagi muud. Armastus, sealhulgas hea seks, peaks olema teisele inimesele parima tahtmine. 

Sarja autor, E. L. James on öelnud, et on loomingu edust üllatunud, kuna see on lihtsalt kogumik tema fantaasiaid. Teos on pannud seksuaalsusest blogima ja raamatuid kirjutama terve hulga naisi. Kuidas sa soovitaksid kaaslasele oma soovidest mõista anda? Kas mehele sobiks see novell kinkida? Kas filmimaraton aitaks jutu teemale viia?

Miks mitte vaadata seda filmi koos mehega ja analüüsida, kas ka tema näeb vägivallailminguid. Iga paar peaks avatult suutma rääkida seksist  mis meeldib ja mis ei ning kui see film aitab jutu seksiteemale viia, siis miks mitte. 

 

Maailmakuulsa filmitriloogia kõiki 3 osa näed reklaamivabas voogedastuskeskkonnas TVPlay Premium eestikeelsete subtiitritega, HD kvaliteedis ja esimene kuu tasuta.