Reklaam sulgub sekundi pärast

BUDUAARI GURMEEKOOL EV 100 MAITSEID VOL4: Tatrotto

Buduaari gurmeekooli üritused on toredad traditsioonid, mis sünnivad soovist saada uusi maitseideid nii argiõhtutesse kui ka pidulauale. Järgmise Buduaari gurmeekooli toortatra retseptiga läheme tagasi ajaloo radadele. Kas teadsite fakti, et 1930. aastatel kasvatati tatart oma tarbeks igas kolmandas Lõuna-Eesti talus? Kaasajal on ülimalt väärtuslik toortatar saanud taas populaarseks. Poetatrast heledama värvusega toortatar on nn elus, sest seda puhastatakse kestadest mehaanilistes veskites. Sellisest tatratangust toit valmib kiiremini ning tatraterades on alles kõik bioaktiivsed ained, elujõud ja isegi idanemisvõime.

Hiljutises Baltimaades läbi viidud uuringust selgus samuti, et Eesti inimesed peavad kõige tervislikumaks teraviljaks tatart. Seega täname Rae Meierei kokkasid, et nad hoolisesid meie tervislike juubelilaua roogade eest. Nimelt on meie gurmeekooli juhtivaks ideeks Eesti Vabariik 100 pidulauaroad ja sobivad kokteilikooslused. Joogisoovitusena pakuvad Rae Meierei kokteilimeistrid välja maailmakuulsast eestimaisest džinnist valmistatud kokteili Flowers Julep.

TATROTTO

300 g toortatart
200 g Peipsi sibulat
200 g valget veini
60 g rapsiõli
500 ml juursellerimahla
500 ml vett
soola

Valmistamine: 

Haki sibul ja kuumuta õlis klaasjaks. Maitsesta soolaga. Vala peale vein ja hauta. Lisa juurseller ja hauta veel, seejärel lisa toortatar ja natuke juursellerimahla. Hauta aurustumiseni ja lisa taas mahla kuni valmis. Maitsesta soolaga ja serveeri peterselliga. 

 

Crafter's Aromatic Flower džinn on algusest lõpuni Eestis välja mõeldud ja loodud. Uut džinni tutvustas Liviko esmakordselt maailmale oktoobri alguses Cannes'is rahvusvahelisel messil ning põhjustas suurt elevust unikaalse värvimuutusega. 

 

Džinni koostises on 12 hoolikalt valitud maitsetaime ja käsitööna valmistatud destillaate. Kibuvitsaõite kroonlehtedest valmistatud tõmmis sisaldab looduslikku pigmenti, mis annab džinnile kuldse värvuse ja klassikalises kokteilis toonikuga muudab joogi heleroosaks.

Needsamad kibuvitsaõied ongi maagilise värvimuutuse põhjuseks. Kroonlehtedes on naturaalset pigmenti, mis reageerib pH-taseme muutusele värvimuutusega. Kui sellisele džinnile lisada toonikut, siis selle happelisus ja värv muutuvadki.

Crafter’s Aromatic Flower džinn kuulub Crafter’s Premium džinnide perekonda, mille kuulsaim liige Crafter’s London Dry Gin on võitnud mitmeid auväärseid tiitleid nii Eestis kui maailmas.

Flowers Julep

4 cl Crafter’s Aromatic Flower Gin džinni
2 cl angervaksasiirupit
2-3 tilka virsikubitterit
7-8 keskmise suurusega piparmündilehte

Vala järjestikku kihid ja lisa jää.

 

Leia järgmise nädala reedel järgmine hõrk gurmeekooli retsept, mida me plaanime ka oma kodumaa juubelilauale tuua. 

Krista Maldur