Buduaari gurmeekooli üritused on toredad traditsioonid, mis sünnivad soovist saada uusi maitseideid nii argiõhtutesse kui ka pidulauale. Järgmise Buduaari gurmeekooli toortatra retseptiga läheme tagasi ajaloo radadele. Kas teadsite fakti, et 1930. aastatel kasvatati tatart oma tarbeks igas kolmandas Lõuna-Eesti talus? Kaasajal on ülimalt väärtuslik toortatar saanud taas populaarseks. Poetatrast heledama värvusega toortatar on nn elus, sest seda puhastatakse kestadest mehaanilistes veskites. Sellisest tatratangust toit valmib kiiremini ning tatraterades on alles kõik bioaktiivsed ained, elujõud ja isegi idanemisvõime. Hiljutises Baltimaades läbi viidud uuringust selgus samuti, et Eesti inimesed peavad kõige tervislikumaks teraviljaks tatart. Seega täname Rae Meierei kokkasid, et nad hoolisesid meie tervislike juubelilaua roogade eest. Nimelt on meie gurmeekooli juhtivaks ideeks Eesti Vabariik 100 pidulauaroad ja sobivad kokteilikooslused. Joogisoovitusena pakuvad Rae Meierei kokteilimeistrid välja maailmakuulsast eestimaisest džinnist valmistatud kokteili Flowers Julep. TATROTTO 300 g toortatart200 g Peipsi sibulat200 g valget veini60 g rapsiõli500 ml juursellerimahla500 ml vett soola Valmistamine: Haki sibul ja kuumuta õlis klaasjaks. Maitsesta soolaga. Vala peale vein ja hauta. Lisa juurseller ja hauta veel, seejärel lisa toortatar ja natuke juursellerimahla. Hauta aurustumiseni ja lisa taas mahla kuni valmis. Maitsesta soolaga ja serveeri peterselliga. Crafter's Aromatic Flower džinn on algusest lõpuni Eestis välja mõeldud ja loodud. Uut džinni tutvustas Liviko esmakordselt maailmale oktoobri alguses Cannes'is rahvusvahelisel messil ning põhjustas suurt elevust unikaalse värvimuutusega. Džinni koostises on 12 hoolikalt valitud maitsetaime ja käsitööna valmistatud destillaate. Kibuvitsaõite kroonlehtedest valmistatud tõmmis sisaldab looduslikku pigmenti, mis annab džinnile kuldse värvuse ja klassikalises kokteilis toonikuga muudab joogi heleroosaks. Needsamad kibuvitsaõied ongi maagilise värvimuutuse põhjuseks. Kroonlehtedes on naturaalset pigmenti, mis reageerib pH-taseme muutusele värvimuutusega. Kui sellisele džinnile lisada toonikut, siis selle happelisus ja värv muutuvadki. Crafter’s Aromatic Flower džinn kuulub Crafter’s Premium džinnide perekonda, mille kuulsaim liige Crafter’s London Dry Gin on võitnud mitmeid auväärseid tiitleid nii Eestis kui maailmas. Flowers Julep 4 cl Crafter’s Aromatic Flower Gin džinni2 cl angervaksasiirupit2-3 tilka virsikubitterit7-8 keskmise suurusega piparmündilehte Vala järjestikku kihid ja lisa jää. Leia järgmise nädala reedel järgmine hõrk gurmeekooli retsept, mida me plaanime ka oma kodumaa juubelilauale tuua. Krista Maldur
Siiri Sisask — FOTO: AS All Media Eesti Lahedat lugemist Siiri Sisaski imelist muusikat kuuleb täna „Laula mu laulu“ saates
Ingrid Mänd — FOTO: Erakogu Nipinurk KOGEMUSLUGU I Ingrid Mänd: tänu coach`ingule on mu elus toimunud suur areng ja edasiminek
Mammu Couture uus looming — FOTO: Mammu Couture Ilu ja mood Juba täna! Kevadine Tallinn Fashion Week saab Kalev spaas helge alguse
Vedel vibraator — FOTO: Unsplash.com Alexander Krivitskiy Sisuturundus Vedel vibraator: uusim trend täiskasvanute lelumaailmas
Mineraalid ja testosteroon — FOTO: Unsplash.com Sisuturundus Mineraalid ja testosteroon: hormonaalse tervise toetajad