BUDUAARI GURMEEKOOL: Kerala hiidkreveti karri neljale inimesele
Pilt: Maksim Toome

Ühel päikselisel kolmapäeval kogunes Buduaar Tallinna vanalinna Pikale tänavale, et viia end õhtuks Indiasse. Restoranis Bollywood valmistas meile roogasid peakokk Swapan Kumar Mitra.  Gurmeekool julgustab sind retsepte kodus järele proovima, sest need on tegelikkuses imelihtsad!

Kerala hiidkreveti karri neljale inimesele

600 g Marine tooreid koorimata hiidkreveti sabasid  

1 supilusikas vürtsköömneid

1 teelusikas apteegitilli seemneid

1 supilusikas koriandri seemneid

1  punane tšilli

4 küüslauguküünt

2 tomatit

1 teelusikas kurkumit

2 supilusikas Tamarindi pastat

50 ml kookospiima 

Oliivõli (praadimiseks)

Soola (maitsestamiseks)

värsket koriandrit (garneeringuks)

kookospähklit (garneeringuks) – võib ka ära jätta

Valmistamismeetod:

Puhasta krevetid, haki tšilli ja küüslauk ning sega hiidkrevettide peale. Lisa kõik maitseained ja Tamarindi pasta ning lase krevettidel marineerida. Lisa pannile oliivõli ning prae krevetid kergelt, lisa kookospiim ning lase segul haududa kuni krevetid on valmis. Lisa karrile tomatisektorid ja veidi soola. Serveerides lisa karrile värske koriander ja kookospähkli viilud.