Reklaam sulgub sekundi pärast

BUDUAARI GURMEEKOOL VOL 2: Taipärane punane pardikarri

Jätkame Buduaari talvise Taipäraste roogadega gurmeekooli retseptide avaldamisega. Meie juhendaja ja Toiduakadeemia peakoka Tarvo Kullama soovituseks oli neile, kes plaanivad Tai retsepte proovima hakata: kõigepealt tuleb koju varuda punast karripastat, sojakastet, austrikastet, küüslauku ja laimi. Siis õnnestuvad kerge vaevata autentsed Tai toidud alati.

Jätkame Buduaari talvise gurmeekooli taipäraste roogade retseptide avaldamisega. Meie juhendaja ja Toiduakadeemia peakoka Tarvo Kullama soovituseks oli neile, kes plaanivad Tai retsepte proovima hakata: kõigepealt tuleb koju varuda punast karripastat, sojakastet, austrikastet, küüslauku ja laimi. Siis õnnestuvad kerge vaevata autentsed Tai toidud alati.

Thai Choise ja Japanese Choise aasiapäraseid maitseid leiate kõikide suuremate toidukaupluste lettidelt. Joogisoovitused on toitude juurde koostanud tunnustatud someljee Kristjan Markii. 

PUNANE PARDIKARRI
Kuuele 

6 tk pardifileed

soola ja pipart

Kaste:

2 purki Thai Choice kookospiima

½ l puljongit

5 sl Thai Choice kalakastet

3 sl rafineerimata suhkrut

5 tl Thai Choice punast karripastat

1 ananass

500 g kirsstomateid

1 pott basiilikut

tšillit

maisitärklist

Valmistamine:

1. Marineeri pardifilee soola ja pipraga. Lase toatemperatuuril umbes pool tundi seista.

2. Prae parti mõlemalt poolt (alusta külma panniga, siis sulab rohkem rasva välja). Küpseta fileed eelsoojendatud ahjus 190 kraadi juures 10 minutit ning jahuta.

3. Lõika kirsstomatid pooleks, ananass kuubikuteks ja tšillist väikesed ribad.

4. Prae pardirasvas karripasta, lisa puljong, kookospiim ning maitsesta kaste. Paksenda kaste ja lase keema tõusta. Pane potti ananass, tomat ja pardiviilud. Kaunista basiiliku ja tšilliribadega.

 

 

Joogikooslus: õlu A. Le Coq Tõmmu Hiid

Õlle mahe karakter leevendab karri tulisust ja Tõmmu Hiiu mahe röstine karakter sobib pardi umamise maitsega.