Buduaari talvine gurmeekool keskendus kalale ja kalaga kokkukõlavatele jookidele, sest soovisime ideid ja rikastada oma teadmisi, mida saaksime peagi saabuvate pühade pidulauale pakkuda. Olime oodatud Tallinna vanalinnas asuvasse kala- ja mereannirestorani The Seafood Bar Tallinn, kus sealne peakokk Dmitri Fomenko oli meile koostanud viiekäigulise menüü retseptid. Kõik koostisosad olid meie tarvis valmis pandud ja asusime meeskondade kaupa piduroogi valmistama. Esimese retseptina avaldame oma uute oskuste saladusi maitsva valge kala valmistamise osas, mille puhul olid vau-efektiks nii frititud kapparid kui ka vahustatud hapukoor. Äärmiselt lihtne valmistada, aga tulemuseks tõeline gurmee. HUNTAHVENA-CARPACCIO 1 sööjale 1 tk huntahvenafileedsoola, pipart, oliiviõli5 g murulauku30 g 30% hapukoort15 g väikeseid kappareid200 ml õli2 viilu musta leiba Maitsesta kalafilee soola ja pipraga. Lase u 15 minutit maitsestuda. Küpseta kapparid kuumas õlis, kuni need on krõmpsud. Valmista ise kodune fritüür sõela ja keeduanuma abil. Täida šifoon hapukoorega. Võid hapukoort ka miksriga vahustada. Lisa vahustatud hapukoorele tükeldatud murulauk. Serveeri kala, hapukoor, kapparid ja maitseroheline röstitud mustal leival. Joogisoovituste osas oli meid harimas sommeljee Evelin Hanson, kes põhjendas maitsete kooskõla ja avaldas meile ka iga veinimaja osas sealsete inimeste tegemiste tagamaid. JOOGISOOVITUS: La Scola Gavi del Comune di Gavi DOCG Viinamarjasort: 100% Cortese Piirkond: Piemonte, Gavi di Gavi DOCG Veinikojas veinimeistri kontrolli all toimub veini valmistamine vanade perekonnatraditsioonide järgi, mida on üle 80 aasta lihvitud ja oskusi on pärandatud edasi järgmistele põlvkondadele. Veini võib tarbida koheselt, kuid pudelis küpsemine 1-2 aastat muudab veini nauditavamaks. Suurepärane aperitiiviks, kalaroogade ja mereandide juurde. Sobib ka valge liha ja juurviljast küpsetistega. Välimus: kahvatu õlekollane Aroom: tüüpiline Gavile, peen ja meeldivalt värske Maitse: traditsiooniline Gavi, õrn, hästi kuiv, elegantse tasakaalustatud happesusega Serveerida: 12 °C juures Täname: [gallery ids="1888145,1888152,1888159,1888166,1888175,1888182,1888188,1888196,1888203,1888210,1888217,1888225,1888233,1888240,1888247,1888255,1888262,1888271,1888278"]
Siiri Sisask — FOTO: AS All Media Eesti Lahedat lugemist Siiri Sisaski imelist muusikat kuuleb täna „Laula mu laulu“ saates
Liis Lemsalu — FOTO: Liis Lemsalu/Instagram Keha ja vaim LIIS LEMSALU avameelselt: ma näen, kui paljud vaevlevad samade probleemide küüsis
Vedel vibraator — FOTO: Unsplash.com Alexander Krivitskiy Sisuturundus Vedel vibraator: uusim trend täiskasvanute lelumaailmas