Reklaam sulgub sekundi pärast

BUDUAARI TAI GURMEEKOOL: Riisinuudlivokk köögiviljadega

Südasuvise Buduaari gurmeekooli maitserännak viis meid Taimaale. Kaasasime Tais kõrgelt hinnatud ettevõtte Thai Choice maitseid, mis on ka Eesti kaubanduses saadaval. Tai Choice valikusse kuulub palju erinevaid tooteid, aga seekordses retseptis keskendume austri- ja kalakastmele ning riisinuudlitele. Retsepti autoriks on Kadri Tran restoranist Riis.

Thai Choice tooteliini kontseptsiooniks on pakkuda kõike vajalikku täiuslikuks Tai stiilis söömaajaks. Thai Choice tooted on mõeldud just tänapäeva kiire elutempoga harjunud inimestele ning rõhuasetus on mugavusel, kvaliteedil ja kiirusel.

Igapäevaselt on Aasia köögis maitsestamisel eriti au sees austrikaste. Tegemist pole tegelikult üldse kalamaitselise kastmega, vaid soolase ja magusa kombinatsiooniga, millega maitsestatakse nii vokitud köögivilju, nuudleid kui ka liha. Näiteks igale nuudliportsule lisatakse üks-kaks supilusikatäit austrikastet. Oluline on meeles pidada sedagi, et kastet ei lisata kunagi kalaroogadele ega mereandidele.

Hapu ja magusa balansseerimisel on asendamatu abimees soolakas kalakaste, mis on valmistatud kääritatud soolatud anšoovistest.

Thai Choice nuudlid on maitsvad ja toitvad, väga populaarsed nii hommiku-, lõuna- kui ka õhtusöögiks ning samuti vahepalaks ja neid on lihtne valmistada. Riisinuudleid valmistatakse riisijahust ning need on seetõttu peaaegu värvitud, kuid läbipaistmatud.

Riisinuudlid on suurepärased näiteks salatites või suppides. Ainus vaev on asetada nuudlid pakendist kaussi sooja vette. Just sooja, mitte keevasse, sest keev vesi võib kahjustada riisinuudlite mõnusat struktuuri. Seal nad siis ise valmivad ja on üsna kiiresti kasutamiseks valmis.

 

Riisinuudlivokk köögiviljadega 

Valmistamisaeg: 5 minutit, ettevalmistus 15 minutit

Neljale

1 pakk Thai Choice riisinuudleid

1 porgand, viiludena

1 paprika, viiludena

peotäis selleriviile

peotäis külmutatud aedube

peotäis bambuselaaste

1 muna

2 sl Thai Choice kalakastet

2 sl Thai Choice austrikastet

1 tl purustatud küüslauku

1 tl purustatud ingverit

2 tl soola

4 tl suhkrut

praadimiseks õli

purustatud musta pipart

kaunistamiseks koriandrit, rohelist sibulat ja krõbesibulat

Pane riisinuudlid 20 minutiks sooja vette likku. Kuumuta vokkpann ja lisa õli ning küpseta lahtilöödud muna. Lisa õlisse küüslauk ja ingver ning prae pisut. Lisa köögiviljad ja sega. Lisa klaasnuudlid, kastmed, sool, suhkur, pipar ja prae, kuni nuudlid on pehmed. Kaunista krõbesibula, koriandri ja rohelise sibulaga.

Krista Maldur

[gallery ids="2051326,2051328,2051331,2051333"]