Reklaam sulgub sekundi pärast

Buduaari uus hobikokk on Merilin Taimre. RETSEPT!

Tere, buduaarikad! Minu nimi on Merilin Taimre, olen 21-aastane tallinlane, kes liigub Tallinna ja Sydney vahelt. Jätsin hiljuti pooleli juuraõpingud, kuna avastasin ringi reisides endas uue kire - kokkamise. Täpsemini olen mõne aastase kogemusega tervisekokk, kes andis juulikuus välja oma esimese kokaraamatu "My Love For Three - Food, You & Me". Nüüd pakun Buduaari lehel teile retsepte enda retseptide varamust.


Tere, buduaarikad! Minu nimi on Merilin Taimre, olen 21-aastane tallinlane, kes liigub Tallinna ja Sydney vahelt. Jätsin hiljuti pooleli juuraõpingud, kuna avastasin ringi reisides endas uue kire - kokkamise. Täpsemini olen mõne aastase kogemusega tervisekokk, kes andis juulikuus välja oma esimese kokaraamatu "My Love For Three - Food, You & Me". Nüüd pakun Buduaari lehel teile retsepte enda retseptide varamust.

Enne kui magustoidu juurde läheme, veidi minust. Olen neli aastat töötanud tipprestoranides teenindava personalina ning immutanud sealt palju inspiratiooni. Soovin nii enda kui ka teiste eluviisi parandada ning olen teinud põhjaliku uuringu tervisliku ja looduslähedase toitumise kohta. Juba aastaid tagasi loobusin suhkru, jahu, või ja muude töödeldud toiduainete kasutamisest. Minu nii soolased kui magusad retseptid on naturaalsed ning pakun alati uusi võimalusi ka toor-, vegan- ja taimetoitlastele. Sealjuures saavad ka täiesti igapäevased road minu kätes uue kuue tervislikumate valikute näol.

Olenemata suurest retseptide variatsioonist, on minu tugevaimaks küljeks desserdid. Nagu paljud mu blogi lugejad on öelnud, ajavad mu partneri tehtud professionaalsed pildid suu vett jooksma ning järele proovides on toidud suussulavad. Eriti meeldib mulle desserte teha seepärast, et olen ise suur maiasmokk. Kuna tegelen kõvasti ka fitnessiga, siis pean aga täpselt jälgima, mida oma retseptides kasutan. Seega olen jõudnud juba nii kaugele, et paljud desserdid on täielikult magusaineteta, ei sisalda ei šokolaadi, suhkrut, jahu ega võid ning on pigem toitumisalaselt vajalikud, kuna sisaldavad omega-3 rasvhappeid, proteiini, kiudaineid ja muid toitaineid, millest meil on tihtipeale organismis puudus.

Kõikidest roogadest, mis ma kokku keeranud olen, on mu lemmikuks alati magustoidud, kus põhikoostisaineks on avokaado. Nii olen ma meisterdanud ja välja mõelnud: Key Lime Tarti (ameerika laimikook), tumeda šokolaadi toortrühvlid, banaanikreemiga šokolaadi toorkoogi, šokolaadi mousse, toor-brownie ja blondie kihikoogi kookosekastmega, piparmündi toorjäätise šokolaadikeeruga ja palju muud. Ausalt öeldes on lausa raske lemmikut neist valida, kuna igaühel on omamoodi imeline maitse ja kasutegur meie tervisele. Avokaadost valmistatud Key Lime Tart sai aga presenteeritud maailmakuulsale kokale, mitme restorani omanikule ning mitme tervisliku retseptiraamatu autorile Michael Moorile, kes tunnustas seda väga ning aitas mind ka esimese raamatu valmimisel. Seetõttu valisin just selle retsepti iseloomustaks mu retseptide stiili!

Miks just mina?

Lihtne. Kuna ma usun oma tegemistesse. Ma usun, et suudan muuta inimeste kokkamismustreid tervislikumaks ning köögis tehtavaid valikuid teadlikumaks. Ma ei ole allaandja ning ma arendan end iga päevaga aina kaugemale ja kõrgemale. Kes tahab, see suudab ning loodetavasti üsna varsti avan minagi oma esimese restorani, kus inimesed saavad süümepiinadeta nautida nii gurmeeroogi kui ka kõige ahvatlevamaid desserte.

Avokaado Key Lime kook

Sellest kogusest saab ühe koogi, mis on ideaalne jagamiseks kahe-kolme vahel.

Vaja läheb:

2 kuivatatud datlit

1 laim

1/2 avokaadot

30 ml täistera kaerahelbeid

30 ml kookoshelbeid

30 ml india pähkleid

30 ml mandleid

2 spl toormett

näpuotsatäis meresoola

Valmistamine:

Kata datlid ja india pähklid veega ning leota umbes 2 tundi, seejärel nõruta. Lisa köögikombaini datlid, kookoshelbed, mandlid ja kaerahelbed ning purusta, kuni moodustub purutaoline kleepuv mass. Suru mikstuur küpsetuspaberiga kaetud ramekin-vormi (keraamiline portsjonvorm - toim) põhjale ning aseta sügavkülma tahenema.

Täidise valmistamiseks pulseeri köögikombainis omavahel avokaado, mesi, sool, nõrutatud india pähklid, terve laimi koor peenelt riivituna ja terve laimi pressitud mahl. Täidis peab jääma väga kreemjas ja ühtlane. Kui laimi maitse on liiga õrn, siis lisa veel laimimahla. Pea meeles, et iga laim on eri suuruse ja happesusega.

Kalla täidis põhjale ning tasanda pealispind lusikaga. Aseta ramekin-vorm tagasi sügavkülma vähemalt 2 tunniks.

Tõsta koogike vormist välja seda vaikselt küpsetuspaberi nurkadest kergitades. Eemalda seejärel ka küpsetuspaber ning lase enne serveerimist toatemperatuuril 10-15 minutit pehmeneda. Mida kauem kooki toatemperatuuri juures hoida, seda pehmemaks ja kreemjasemaks see muutub. Seega vali ise oma soovipärane tekstuur ning naudi süümepiinadeta!

Head maiustamist!

Merilin Taimre

PS!

Retsepte jagan ma ainult Buduaaris, aga vaata minu Facebooki toidublogi, kus on pilte toitudest, mida olen teinud. Tumblris pean elustiili blogi ja Bloggeris Austraalia blogi. Mulle meeldib kirjutada :)

 

[gallery ids="3039231,1840495,1840500,1840506,1840511,1840516"]