Reklaam sulgub sekundi pärast

DANE BLOGI: Nädalane puhkus 187 € eest ehk nipid soodsalt reisimiseks!

  See, et nädalastel puhkusereisidel Hispaania päikese all käivad vaid need, kes korraga sadu, kui mitte öelda tuhandeid, eurosid välja suudavad käia, on müüt. Igaüks, kes loeb läbi allolevad nõuanded, mõtleb natuke kaasa ja suudab mõnda aega mingidki kopikad kõrvale panna, võib juba varsti end Tallinna lennujaamas check-inida ja tsaupakaa postitada!

 

  See, et nädalastel puhkusereisidel Hispaania päikese all käivad vaid need, kes korraga sadu, kui mitte öelda tuhandeid eurosid välja suudavad käia, on müüt. Igaüks, kes loeb läbi allolevad nõuanded, mõtleb natuke kaasa ja suudab mõnda aega mingidki kopikad kõrvale panna, võib juba varsti Tallinna lennujaamas check-in teha ja tsaupakaa postitada!

  Kasutasin ka ise allolevaid nõuandeid ning neid järgides planeerisin kokku kolm erinevat puhkusereisi - Kreekasse, Hispaaniasse ja Rooma. Kirjutan need teile lahti konkreetsete kuupäevade, hindade ja eri majutusvariantidega. Nagu ka pealkirjas mainitud, sain soodsaima neist vaid 187€ eest nädalaks Kreekasse (ja seda kiire vaid paari tunni netis surfamise ja planeerimisega).

Esimeseks toon kaks kuldreeglit, mida budget-reisimisel järgida:

1. Planeeri reis täielikult ise (transport, majutus, eksursioonid jne).

2. Planeeri see võimalusel pikalt ette. Minu näidetel on üks reis selle aasta oktoobris, teised kaks aga aprillis ja mais 2016.

  Pikk etteplaneerimise periood on piisav aeg uurimaks eri sihtkohti, otsida soodsaid lennupileteid, jälgida ilmaennustusi, guugeldada erinevaid majutusvõimalusi jne. Lisaks on kõige organiseerimine ise minu arvates ülipõnev. Ja nii jagunevad ka kulutused pikema perioodi peale, mismõttu ei tule kordagi välja käia liialt summat ega ka intresse mõnele järelmaksufirmale. Esimene ja otsustav samm on lennupiletite ostmine. Edasine olukord sunnib juba ise majutust otsima ja veidi raha kõrvale panema.

Näide A. Sobilik pigem ilma lasteta noortele, kes ei pelga uusi tutvusi ja kohalikust elust osa saada. 

Sihtkoht: Ateena, Kreeka
Periood: 5.10-12.10.2015
Ilm Ateenas: Keskmiselt 21+ kraadi, 6h päikesepaistet päevas.
Transport: Tallinn-Helsingi laevapiletid edasi tagasi 38€, Helsingi-Ateena lennupiletid edasi tagasi 149€.
Ööbimine: 84€/nädal hostelis, mis asub kohe Ateena südames (wifi, wc, jagatud köök, pesumasin, tasuta parkimine, kohvik) või TASUTA - couchsurfing.com.

NB! Couchsurfing'ul on nii palju plusse – see on täiesti tasuta, see on igati põnevam, kui hotellis ööbimine, ja keegi ei maga tavaliselt ikkagi päris diivanil, vaid sinu kui külalise jaoks on ikka eraldi tuba ja olemas ka kõik muud võimalused, mis majas olemas (aed, duširuum, teler, köök jne). Lisaks on sinu host tavaliselt nõus sind viima kohalikesse baaridesse, tutvustama ümbruskonda jm - põhimõtteliselt on ta sulle tasuta kohaliku giidi eest.
- Kokku 7 ööd majutus + transport Tallinnast Ateenasse: 187€-271€


Näide B. Sobilik nii lastega kui lasteta reisisellidele. Lisaks päikesepaiste ja sooja ilma armastajatele, sobib hästi ka kultuuri- ja ajaloohuvilistele.
Sihtkoht: Rooma, Itaalia
Periood: 17.05-24.05.2016
Ilm Roomas: Keskmiselt 23+ kraadi, päikesepaistet 12 h päevas.
Transport: Tallinn-Helsingi laevapiletid edasi tagasi 38€ (esimesed laevad väljuvad juba 7:30 ja hiliseimad tagasi 22:30, et oleks piisavalt aega lennujaama ja lennule jõudmiseks). Helsingi-Rooma lennupiletid edasi tagasi 150€.
Ööbimine: 134€/nädal korteris kohe Rooma keskuses (1 magamistuba, WC, täisvarustusega köök, 200 m Colosseumist).
- Kokku 7 ööd majutus, transport Tallinnast Roomasse: 322€

 

Näide C. Sobilik kõigile, kes armastavad sooja ilma, päikesepaistet, sangria't juua ja rannas peesitada.
Sihtkoht: Malaga, Hispaania
Periood: 19.04-25.04.2016
Ilm Malagas: keskmiselt 22+ kraadi, päikesepaistet päevas 8h.
Transport: Tallinn-Riia bussipilet 6 kuud ette broneeringuga edasi-tagasi 6€, Riia-Malaga lennupiletid edasi-tagasi 208€.
Ööbimine: 130€/nädal townhouse'is Malagas (1 magamistuba, WC, aed, bassein, rõdu, mööbliga terrass, wifi)
- Kokku 6 ööd majutust + transport Tallinnast Malagasse: 344€

(Kõik hinnad on vaadatud 29.08 seisuga erinevatelt veebilehtedelt ja transport on arvutatud ühe inimese kohta. Kõik majutusevõimalused on kahele.)

  Hinnad varieeruvad päris palju, mis aga näitabki, et kui on vähegi viitsimist otsida erinevaid lähtelinnu, kust lennata, ja olla paindlik majutuse jm osas, on võimalusi soodsaks reisimiseks hästi palju. Tuleb lihtsalt veidi reisikorraldaja ametit praktiseerida ja osad igakuised ilu-, moe- ja tervisekulud reisifondi suunata.

 

 

[gallery ids="2076345,2076353,2076359"]