Reklaam sulgub sekundi pärast

Edgar Savisaar: Tallinnas peaks olema Andrus Kivirähki nimeline tänav!

Tallinna linnapea Edgar Savisaar kirjutab oma blogis, et tema arvates peaks meie pealinna tänavate sekka kuuluma ka kirjanik Andrus Kivirähki nimeline tänav.

Tallinna linnapea Edgar Savisaar kirjutab oma blogis, et tema arvates peaks meie pealinna tänavate sekka kuuluma ka kirjanik Andrus Kivirähki nimeline tänav.

„Lugesin 23. jaanuari Eesti Päevalehest Andrus Kivirähki ülestunnistust, et tema ei ole kunagi olnud Keskerakonna valija. Minu süda läks kohe kergemaks. Oligi olnud ebamugav tunne, kuna Andrus Kivirähki autoripositsioon ei ole mulle kunagi olnud selge,“ kirjutab linnapea, lisades: „ Eestis ei olegi vist teist kirjanikku, kes oleks minust nii palju kirjutanud. Olen teda hellitavalt hüüdnud lausa Edgar Savisaare isiklikuks biograafiks ja selles nimetuses on olnud oma tõetera sees.“

Mõeldes Kivirähkile ning tema teostele ning olemusele, hakkas linnapea mõtisklema, kas Kultuuripealinna programmis on eraldi alajaotus kirjanduse ja kirjanike kohta? „Vist ei ole? Viimane aeg oleks see viga parandada ja ma tahan selle küsimuse üles tõsta juba järgmisel sihtasutuse nõukogu koosolekul. Miks mitte mõni Tallinna tänavatest ümber nimetada Andrus Kivirähki tänavaks?“ kirjutab ta enda blogis.

Samuti avaldab ta, et on isegi mõelnud, mis tänav see võiks olla, kuid ei söanda seda veel avalikustada. „Küsin enne Linnar Priimäelt nõu. Mõistagi olen samal ajal avatud ka kõikidele teistele ettepanekutele.“

Mida arvate teie, kelle nimelist tänavat sooviksite Tallinnas näha?




Buduaar.ee