Reklaam sulgub sekundi pärast

EDGAR SAVISAAR: “Tõenäoliselt loodab nii mõnigi eestlane, et juba ära sureksin!”

Eesti vastuolulisim poliitik, 68-aastane Edgar Savisaar andis hiljuti intervjuu Soome ajalehele Iltalehti. Edgar rääkis intervjuus lähemalt majandusest, jala viinud lihasööjabakterist ning ka tulevikuplaanidest. 

Edgar Savisaarel on seljataga suhteliselt rahulik suvi oma Hundisilmal asuvas talus. Ta on palju lugenud ning oma tervist ravinud. Edgaril on kuus ravimatut haigust, millega tegelemine nõuab igapäevaselt rohkelt aega ja energiat. "Mind on tabanud ajuinfarkt, olen kaotanud ühe jala ja mul on diabeet. Koomas olin lausa kuu aega. Tõenäliselt loodab nii mõnigi eestlane, et ma juba ära sureksin, aga mind see ei kõiguta. Ma ei sure," ütles ta muiates. 

2015. aastal tabas Savisaare jalga haruldane lihasööjabakter, mis lisaks tema jalale tahtis viia ka mehe elu. "Olin just saabunud Taist ning arstid arvasid, et olin sealt mingi viiruse endale külge saanud. Sedasi aga ei olnud. Paljud eestlased arvavad siiani, et bakter istutati mu organismi tahtlikult. Läks vaja 11 lõikust, et mu elu päästa," sõnas ta. 

Lisaks avaldas Savisaar intervjuus arvamust, et majandus ei liigu õiges suunas, sest stagnatsiooniga ollakse valdavalt rahul. Ka tuli tal kommenteerida lähemalt süüdistusi Vene agendiks olemise kohta. Selle peale märkis poliitik, et osadele eestlastele ei meeldi, et tal on Venemaal kontakte, ja ajalugu üritatakse Eestis seetõttu ümber kirjutada. Ta rääkis ajalehele, et tema nimi eemaldatakse lausa ajalooõpikutest. "Eesti ajalugu kirjutatakse hetkel ümber, kuid seda tehakse ka paljudes teistes riikides. Ajalugu kuulub aga võitjatele."

Ka tuli juttu tulevikuplaanidest. Savisaare sõnul hakkab ta tegelema majutusega ning kutsus ka kõiki soomlasi oma Keila-Joal asuvat väikest butiikhotelli lahkelt külastama.