Reklaam sulgub sekundi pärast

EESTI MEISTER BODYFITNESSIS – ESTA PILT on väike, aga tugev naine

Pealtnäha õbluke Esta on juba 15 aastat olnud püsiv jõusaali külastaja. 2003. aastal alustas ta kulturismiga, vahepeal tegeles athletic-fitnessiga ja on tänaseks jõudnud body-fitnessini. Esta sõnul on tegu naiseliku alaga: „Ei tohi olla ülearu suuri lihaseid ja väga kuiv ei tohi ka olla, ikka kontsade peal poseerimine, ehted ja meigid“. Sel kevadel teenis Esta oma suurvõidu ja ta tituleeriti Euroopa meistriks 2018 bodyfitness masters kategoorias.

Esta treenib intensiivselt 5-6 korda nädalas ja toitub tervislikult, kuid enda sõnul ei loobu mitte millestki. „Muidugi enne võistlust paar-kolm kuud ei söö saiakesi ja kooke, aga kui mingi tähtpäev, siis ikka väikese tüki luban ja natuke magusat ikka iga päev, kasvõi pool proteiinibatooni või paar tükki tumedat šokolaadi.“ Viimastel aastastel on ta rohkem hakanud enda keha kuulama, treenides mõistlikult ja tarbides keha taastamiseks toidulisandeid.

Esta Pilt ja toidulisandid

„Ma olen üldse toidulisandite usku, just looduslike,“ ütleb Esta. „Ma olen varasemalt kasutanud erinevaid pulbreid, pannud neid smuutide sisse, aga see on tegelikult tüütu ja ajamahukas,“ lisab Esta. Paar aastat tagasi avastas naine Facebookist Meravita, uuris lisaks kodulehelt ja täitis personaalse testi. „Kui ma testi lahti võtsin, siis ma vaatasin, et siin on nii palju eluviisi küsimusi ja mõtlesin, et sellest ju tegelikult olenebki vitamiinivajadus.“ Meravita puhul meeldib Estale ka see, et ei pea mässama pulbritega. Vitamiinid on pandud kapslitesse ja neid on mugav tarbida.

Sportlasena teeb Esta järjepidevalt vitamiinikuure. „Kui tunnen, et lihaste taastumine ei ole enam nii hea või tõmbavad krampi, siis tuleb meelde, et on vaja Meravita magneesiumikuuri teha.“ Liigestega on naise sõnul sama lugu - kui need muutuvad raskeks, siis võtab ta natuke aega Meravita liigestekapsleid ja kasutab ka õli, näiteks Sacha Inchi õli.

Esta ütleb, et tema lemmiktoodeteks on liigestekapslid, fitnesskapslid ja enne võistlusi rasvapõletaja Aafrika mangoga. Staažika sportlasena teab ta, et Eesti kliimas elades on perioode, mil keha ongi tavapärasemast väsinum ja olenemata sellest, et sööd korralikult mitu korda päevas juurikaid ja köögivilju, ei saa oma vitamiine kätte ning kõht on suurest söömisest kogu aeg punnis. Selleks kasutab ta nendel ajahetkedel nelja kuni viit toidulisandit korraga. Esta ütleb, et vaid nii saab sellel pimedal ajal juurde energiat ja tekib jõud, tahtmine ja jaks trenni teha. „Toidulisandid tagavad efektiivsemad ja kvaliteetsemad trennid, lihased jõuavad taastuda ja juba järgmisel päeval oled taas valmis trenni tegema,“ selgitab Esta.

Kuna body-fitnessis on lisaks heale vormile oluline ka ilus välimus, teeb Esta ka Meravita ilukapslite ning noorusekapslite kuure. Need toetavad naise sõnul juukseid ja küüsi, aga peamine põhjus, miks Esta neid kasutab, on seal sisalduva Q10 aine tõttu. „Ma tunnen, et Q10 annab eluenergiat ja nooruslikku energiat.“

Esta sõnul on Meravita individuaalne lähenemine ideaalne võimalus oma vitamiinivajadus paika saada. Väga sageli ei osata toidulisandeid võtta või võetakse valesid toidulisandeid, aga Meravita personaalsete vitamiinide puhul mõtleb keegi teine sinu eest ja teeb plaani ära.

Esta tulevikuplaanid

Esta ei plaani treenimist ja võistlemist veel niipea jätta. „Kui tervist ja energiat on, siis trenni teen võimalikult kaua.“ Septembri lõpus võttis naine osa Hispaanias toimuvast Arnold Classic Europe võistluselt, kus võitis bodyfitness masters alal hõbemedali, oktoobri keskel toimusid Eesti meistrivõistlused, kus sai Esta järjekordse kuldmedali ja Eesti meistritiitli. Detsembri algul ootavad ees maailmameistrivõistlused. Kui aga tuleb aeg, kui enam lavale põhjust minna ei ole, on Esta unistus asuda kohtunikukohale.

Meravita soovib Estale edu ja tugevat närvi. Meravita on Esta Pildi ametlik toetaja.