Reklaam sulgub sekundi pärast

EESTI NAINE, KES KOOLITAB NII HOLLYWOODI kuulsusi kui ka edukaid ettevõtjaid

Kes oleks osanud arvata, et oma kodu üürileandmisest saab alguse teekond maailma suurimatele lavadele, koolitama nii Hollywoodi kuulsusi kui üle maailma edukaid ettevõtjaid?! Aga just nii läks Kati Israeliga (32), kes juba selle aasta novembris astub Los Angeleses üles 2500 inimese ees, kelle hulgas ka näiteks Julia Roberts, Al Pacino ja Jessica Simpson.  

Kõik sai alguse sellest, kui Kati üheksa aastat tagasi oma kodu üürile andis. „Panin Facebooki üles, et otsin endale head kinnisvaramaaklerit ja mulle soovitati maaklerit RE/MAX büroost. Paar aastat hiljem, kui oma kodu maha otsustasin müüa ja lepingut allkirjastasin, ütles mu maakler, et ma ise peaksin samuti kinnisvaramaakler olema, et sobiksin sellele tööle nii hästi ja et see on nii äge valdkond,” meenutab Kati. Olgugi et naise perekond, sõbrad ja tuttavad seda otsust ei toetanud, otsustas ta peale pikka kaalumist siiski õnne katsuda. 

Kinnisvaramaaklerist koolitajaks

Kinnisvaramaakleri tööst Eestis Katile aga enesearenguks ei piisanud ning nii otsustas ta hoopis Saksamaale kolida, kus läbi iseenda läbielamiste ja õppetundide jõudis motivatsioonikoolitusteni. „Ma olen õppinud, kui oluline on endaga igapäevaselt tegeleda, lugeda, ennast harida, kuidas tegeleda kogu meid ümbritseva negatiivsusega ja kuidas keskenduda oma eesmärkidele ja nägemusele. Positiivne mõtlemine ja ellusuhtumine mõjutab kõiki meie tegevusi igapäevaselt 80% ulatuses ning sellepärast ongi igapäevane mind feeding väga-väga oluline,” on Kati veendunud. 

Välismaale kolimisele on hingelt püsimatu Kati siiski tänulik, sest see on teda väga palju õpetanud. „Olen läbi käinud tulest ja veest ning see tee pole olnud kerge, aga ma olen tänulik kõikidele õppetundidele, mis ma olen saanud, ja kõikidele ebaõnnestumistele, sest need on teinud minust inimese, kes ma täna olen.”

Naist ennast motiveerib enim inimeste aitamine. „Ma tahan oma elus teha midagi, millest teised saavad inspiratsiooni ja abi. Ma tean, et mul on inimestele midagi pakkuda. Ma tean, et saan neid aidata ja motiveerida. Mind motiveerivad kõik need inimesed, kes mulle hiljem positiivset tagasisidet annavad või kes mulle tänulikud on, et suutsin nende elu muuta.” 

Äratus kell 5.21

Kati ise ärkab igal hommikul juba kella viie paiku ja pühendab päeva esimesed tunnid iseendale. „Võimalusel lähen jalutama ja kuulan oma treeneri programme.” Kati jaoks peavad hommikud algama nii, et tal oleks võimalus teha seda, mis teeb iseennast õnnelikuks. „Elus on nii palju võimalusi ja see, kuidas me neid võimalusi ära kasutame, on kõik meie enda teha. Kui sa tahad elus läbi lüüa, siis sa pead ennast iga päev tagant torkima ja tegema midagi, milles sa ennast hästi ei tunne,” jagab Kati soovitusi ja lisab, et sealjuures ei tohi oma akusid laadimata jätta. „Ma annan viis-kuus päeva nädalas endast kõik ja üks päev, tavaliselt pühapäev, on päev mulle endale. Siis teen, mida tahan, enamasti magan,” naerab Kati, kes võib väsimuse korral kas või terve päeva n-ö maha magada. „Aga mul ei ole akude laadimiseks vaja kuhugi puhkama sõita, sest ma naudin seda, mida ma teen!”

Ära otsi vabandusi!

Kati sõnum maailmale on julgustada inimesi endasse rohkem uskuma. „Olge julgemad! Kui sa midagi soovid, siis pead tegutsema, sest mitte midagi elus ei tule ise meie juurde,” jagab naine kuldseid tõdesid ja lisab, et oluline on võtta vastutus oma elu ja arengu eest ning mitte otsida vabandusi, miks üht või teist asja mitte teha. „Kõige hullem asi, mis meiega juhtuda saab, on see, et me elame oma mugavustsoonis ja ei julge teha otsuseid, mis meid hirmutavad. Kui sa aga kardad riskida, jäävad sul paljud asjad elus saavutamata,” räägib Kati ja soovitab kõigil vaadata Will Smithi videot, kus näitleja räägib langevarjuga hüppamisest. „See on nii naljakas ja samas nii tõsi! Me mõtleme oma peas välja miljon põhjust, miks me ei peaks riski võtma ja tegema midagi elus esimest korda, aga tegelikult elu väljaspool meie mugavustsooni alles algab!”  

Nii on naise enda raske töö ja pühendumus viinud teda selleni, et juba novembris esineb ta Los Angeleses 2500 ettevõtja ees. „Kuidas ma selleni jõudsin? Püsimatu nagu ma olen, tahan alati elus rohkem saavutada ja seega otsustasin endale eelmisel aastal business coach’i võtta. Nii ongi minu coach ja kogu tema organisatsioon mind viimase poole aasta jooksul nii palju aidanud, et jõuaksin oma treeningute, koolituste ja esinemistega järjest kõrgemate tasemeteni.” Valminud on juba ka esinemise kondikava, kokkulepe on sõlmitud fotograafiga, kes pildistab ja filmib, on arutletud sellegi üle, mis värvi riietust Kati oma elu kõige tähtsamal esinemisel kannab. Juhuse hooleks ei jäta naine midagi! „Helistame mu coach’iga iga kahe nädala tagant ja ta justkui kontrollib, et oleksin oma plaane täitnud ja tegutsenud nii, nagu kokku leppisime.” Kati sõnul on viimase poole aasta jooksul olnud kõige olulisem just järjepidevus, pühendumus, enesedistsipliin ja tahtejõud. Ka järgmised kolm kuud ettekandeni on Katil kindel plaan selleks iga päev midagi teha ja harjutada, kaasa arvatud kõnet ja hääldust. 

Kodu on seal, kus kohver

Olgugi et ees on ootamas nii suur verstapost, ei ole naise alus asjad alati nii läinud, nagu ta tahaks, ja läbikukkumisi on ette tulnud nii mitmelgi korral. „Aga ebaõnnestumised on head, sest siis me õpime. Nii kaua, kui sa ei korda sama viga teist korda, on kõik okei. Kui vaadata edukaid inimesi, kes on elus midagi saavutanud, siis nad kõik on läbi käinud nii tulest kui veest, ja nad kõik on samasugused inimesed nagu sina, mina või keegi sinu tuttavatest,” räägib Kati ja lisab, et ainuke asi, mis neid teistest eristab, on see, et nad ei anna kunagi alla, nad on järjepidevad ja võitlevad oma unistuste eest.

Täna tegutseb Kati RE/MAX koolitajana, viibides vähemalt ühe nädala kuust ka Eestis. Naljatledes ütleb ta ise, et ei tea enam isegi, kus ta elab. „Teen tihti nalja selle üle, et elan seal, kus on mu kohver. Reisin väga palju ringi ja viibin nii Eestis, Saksamaal kui Hispaanias ning koolitustel erinevates kohtades. Septembri algus viib mind Floridasse, kus mul on neljapäevane koolitus oma treeneriga ning sealt otse Eestisse ja siis jälle Saksamaale,” kirjeldab Kati kohvri otsas elamist. 

Muuhulgas kirjutab naine raamatut, milles paneb suurt rõhku just sellele, kuidas võidelda ja ebaõnnestumistest üle saada. Põhjus, miks ka paljud ettevõtted edasi ei arene, peitub naise sõnul mugavustsoonis elamises. „Nad teevad asja, mis on töötanud, ja ei võta riske, aga nii ei ole võimalik edasi areneda ega kasvada. Igapäevaselt millegi uue tegemine aitab inimestel ennast paremini tundma õppida ja areneda.”

Hetkel on naise suurim eesmärk esineda hästi novembris toimuval üritusel ja teha kõik võimalikud ettevalmistused selleks, et kõik sujuks. „Pikemas plaanis jätkan kindlasti RE/MAX Estonia koolitajana, aga plaanin rohkem esineda ja teha koolitusi ka väljaspool Eestit ja suurtel lavadel,” ei jäta Kati ka tulevikuplaane saladuseks. 

 

Artikkel ilmus ajakirjas Buduaar september-oktoober 2018.