Reklaam sulgub sekundi pärast

“EESTI PARIM PAGAR” Kristiina ja Stanislavi vegan mandli-pirnikook

Armastatud saate "Eesti parim pagar" finalist Kristiina ning tema vend Stanislav, kes saate ka võitis, tulid Eesti Vabariigi taasiseseisvumisepäeva raames välja põneva vegan koogiga, mis kannab nime pirni-mandlikook. Tegu on imelihtsa ning maitsva retseptiga, mis on eelkõige mõeldud veganitele, kuid sobib suurepäraselt ka neile, kes seda ei ole.


Armastatud saate "Eesti parim pagar" finalist Kristiina ning tema vend Stanislav, kes saate ka võitis, tulid Eesti Vabariigi taasiseseisvumisepäeva raames välja põneva vegan koogiga, mis kannab nime pirni-mandlikook. Tegu on imelihtsa ning maitsva retseptiga, mis on eelkõige mõeldud veganitele, kuid sobib suurepäraselt ka neile, kes seda ei ole.

Selle koogi tegemiseks on vaja kõige tavalisemat 20cm läbimõõduga küpsetusvormi.

Koostisosad:

200g kaerajahu

50g mandlijahu

2tl küpsetuspulbrit

0,5tl soola

260g sojapiima

1tl õunaäädikat 

170g kookosõli

120g suhkrut

80g apelsinimahla

2 suurt pirni, kooritud ja viilutatud, segatud 1spl kookosõli ning 1tl kaneelipulbriga

mandlilaastud

tuhksuhkur puistamiseks

Tee nii:

1. Eelsoojenda ahi 180 kraadini ja vooderda 20cm läbimõõduga küpsetusvorm

2. Suuremas kausis sega kokku jahud, küpsetuspulber ning sool.

3. Väiksemas kausis sega kokku sojapiim koos õunaäädikaga, aseta kõrvale ning teises kausis sega kokku kookosõli, suhkur ning apelsinimahl. Seejärel lisa sinna sojapiima segu. Vahusta näiteks käsivispliga kuni kõik on segunenud.

4. Rahulikult lisa vedelik kuivainetele, sega.

5. Vala pool segust küpsetusvormile, aseta peale pooled pirnilaastud. Vala peale ülejäänud segu ning aseta taaskord peale ülejäänud pirnilaastud. Puista peale mandlilaastud ning küpseta ahjus 50 minutit.

6. Võta ahjust välja ning lase vormis jahtuda. Seejärel eemalda vorm ning puista peale tuhksuhkrut.

Võimalusel serveeri soojana. Lisandina võid kasutada näiteks kookosjogurtit või sobivat jäätist. Head maiustamist!