Reklaam sulgub sekundi pärast

EESTIS MÜÜDAVATE kiirtoidu hamburgerite inetu varjupool

Kiirtoidurestoranid on Eestis endiselt üsnagi populaarsed, ent seda õnneks vähem, kui näiteks kümme aastat tagasi ja seda lihtsal põhjusel - inimesed on hakanud oma tervisele ja välimusele rohkem mõtlema. Sellegipoolest tekib vahel soov süüa midagi ebatervislikku ja siis on selleks sageli just hamburger või eine. 

Kiirtoidurestoranid on Eestis endiselt üsnagi populaarsed, ent seda õnneks vähem kui näiteks kümme aastat tagasi ja seda lihtsal põhjusel - inimesed on hakanud oma tervisele ja välimusele rohkem mõtlema. Sellegipoolest tekib vahel soov süüa midagi ebatervislikku ja siis on selleks sageli just hamburger. 

Ent kui palju kaloreid üks hamburger keskmiselt sisaldab ja kui palju leidub selles rasvu, valke, süsivesikuid ja suhkruid? Võrdlesime McDonald'si ja Hesburgeri kodulehtedel olevat infot ning allpool on välja toodud, kui palju kaloreid nende burgerid sisaldavad ja kui suur on nende toitaineteväärtus.

Etteruttavalt tasub mainida, et suurimad burgerid annavad pea poole inimese kogu päeva kalorite vajadusest ning organismile kahjulikke rasvu on nendes meeletult palju...

Kõige rohkem kaloreid sisaldab Hesburgeris müüdav Megaburger, milles on 1071 kilokalorit. Selle burgeriga sööb inimene endale sisse 73 grammi rasva, ligi 60 grammi süsivesikuid, millest ligi kümme grammi moodustab suhkur. Valku sisaldab burger väidetavalt 41,1 grammi ning soola lausa 3,2 grammi ehk siis enam kui pool päevasest soovitatud kogusest.

Teisele kohale jääb McDonald'si Big Tasty, milles on 842 kilokalorit. Selle burgeriga sööb inimene endale sisse 51 grammi rasva, 50 grammi süsivesikuid, millest 11 grammi on suhkrud. Valku sisaldab burger väidetavalt 44 grammi ning soola lausa 3,7 grammi.

Hesburgeri juustuburger sisaldab kilokaloreid 395. Rasva 21,4 grammi ning süsivesikuid 33,1 grammi, millest suhkrut on 6,9 grammi. Valku sisaldab see burger 16,6 grammi ning soola 1,4 grammi. 

Kanaburger sisaldab kilokaloreid aga 696, rasva lausa 42,5 grammi ning süsivesikuid 56,2 grammi, millest suhkrut on 6,6 grammi. Valku sisaldab see burger 21,2 grammi ning soola 2,6 grammi.

McDonald'si juustuburger sisaldab kilokaloreid aga 304, rasva 13 grammi ning süsivesikuid 30 grammi, millest suhkrut on 7,3 grammi. Valku sisaldab see burger 16 grammi ning soola 1,7 grammi.

Kolmekordne juustuburger sisaldab kilokaloreid aga 592, rasva lausa 32 grammi ning süsivesikuid 32 grammi, millest suhkrut on 8,5 grammi. Valku sisaldab see burger 38 grammi ning soola 3,2 grammi.

See ülevaade annab selgelt märku, et tegu on rasvarohkete burgeritega, mida tarbides on võimatu jääda tervislikuks.