Reklaam sulgub sekundi pärast

EESTLASED LEVITAVAD FACEBOOKIS hoiatust, mis sisaldab valeinfot

Suur osa eestlastest on täna oma Facebooki lehel jaganud andmekaitsepostitust, milles viidatakse, et alates homsest hakkab inimeste fotosid kasutama uus reegel ning sellega seonduvalt muutuvad ka andmed avalikuks. Kuna postitust jagavad ka mitmed tuntud ja tõsiseltvõetavad isikud, muudab see hoiatuse paljude jaoks tõsiseltvõetavaks.

Sõnum ise on järgnev: "Homme hakkab teie fotosid kasutama uus Facebooki reegel. Reeglit saab kohtus kasutada teie vastu. Kõik, mida olete kunagi avalikustanud, muutub täna avalikuks, isegi kustutatud sõnumitest või privaatsetest piltidest.

Selle sõnumi kopeerimine ja kleepimine ei maksa midagi. Parem kaitsta kui hiljem kahetseda. Ma ei anna Facebookile mingit luba oma piltide, teabe, sõnumite või väljaannete kasutamiseks mitte varem ega tulevikus. Selle avaldusega teavitan Facebooki, et selle profiili ja/või selle sisu alusel on minu vastu rangelt keelatud kasutada, avalikustada, kopeerida, levitada või muul viisil tegutseda. Selle profiili sisu on privaatne ja konfidentsiaalne. Privaatsuse rikkumise kohta kehtivad õigusaktid.

MÄRKUS. Facebook on nüüd avalik üksus. Kõik liikmed peavad sellise teate avaldama. Soovi korral saate selle versiooni kopeerida ja kleepida. Kui te ei avalda avaldust vähemalt üks kord, aktsepteerib uus poliitika vaikimisi. Selle abil saab Facebook kasutada teie fotosid ja teavet profiili värskenduste kohta. Ära jaga. Kopeeri ja kleebi."

Antud postitust ei tasuks oma seinal siiski jagada, kuna tegemist on lihtsa spämmpostitusega, mis pärineb juba aastast 2012. 

Ka TV3 grupi IT-spetsialist Taavi Liivo rahustab Facebookis oma sõpru ja ütleb, et privaatsusvalikutega jääb kõik samaks  kui ise paned avalikuks, siis ongi avalik.