Reklaam sulgub sekundi pärast

EGLE ELLER-NABI SOOVITUS, kuidas saada suveks bikiinivormi

Eesti esimene bikiinifitnessi pro-klassi võistleja ja maadlejast kuldmedalisti Heiki Nabi abikaasa Egle Eller-Nabi rääkis ajakirjale Jamie nippidest ja toitumisest.

Eesti esimene bikiinifitnessi pro-klassi võistleja ja maadlejast kuldmedalisti Heiki Nabi abikaasa Egle Eller-Nabi rääkis ajakirjale Jamie nippidest ja toitumisest. Naisel on selja taga väga edukas aasta. Hoolikalt valitud toidul on selles kindlasti väga oluline roll, niisiis...

Kui palju aega sa igapäevaselt toidu valimise ja valmistamise peale kulutad? Kui pikalt sa oma menüüd ette planeerid?

Minule on saanud normaalseks planeerida kogu pere toit ette vähemalt viis päeva. Käin korra nädalas poes ja ostan kogu vajamineva toidu, mille valmistamisele kulutan umbes tunni päevas. Tihti öeldakse, et ei ole aega nii palju planeerida, kuid olen harjunud ja leian, et see hoiab kokkuvõttes hoopis aega kokku, sest ma ei pea kulutama igapäevaselt aega söögi otsimisele just siis, kui kõht tühjaks läheb. Samuti aitab etteplaneerimine tervislikumalt süüa, sest sööd juba enne, kui näljatunne tekib ja just vajalikus koguses ja õigeid asju.

Mis on sinu lemmiktoidud?

Oleme terve perega lihaarmastajad. Sööme palju linnuliha ja kala. Veiseliha harvem, sest selle hästi valmistamine võtab aega ja vajab kogemust. Kuna oleme Heikiga mõlemad Hiiumaalt pärit, siis saame tihti värsket Hiiumaa metssiga, mida väga armastame.

Mis on sinu pere lemmiktoidud, mida ikka ja jälle palutakse valmistada?

Peotoiduks on meie peres kujunenud mereannirisoto, mis on kõigi tõeline lemmik. Kuna selle valmistamisele kulub mul 1,5–2 tundi, siis teeme seda just erilistel sündmustel.

Laps armastab makarone, nagu vist enamik temaealisi – makaronid juustuga võiks tema meelest iga päev laual olla.

Kui palju lapse saamine on sinu söömisharjumusi muutnud?

Kindlasti pani laps mind rohkem planeerima ja kogu elu teadlikult rahulikumalt võtma. Olen rohkem perele ja spordile pühendunud ning vastavalt sellele ka toitumises tähelepanelikum kui varem.

Mis on sinu lemmiksöögikohad, kust saad oma menüüle sobiva toidu?

Lemmikuteks on kujunenud Argentiina restoran, Itaalia köögiga restoranid Controvento, Da Vinci ja Kadrioru restoran. Valime sellised kohad, kus valmistatakse hästi liha ja pastatoite.

Mis on Sinu soovitus neile, kes suveks bikiinivormi ihaldavad saada?

Ette mõelda! Rohkem kui kaks tundi, siis ei leia sa ennast olukorras, kus kõht on tühi ja haarad kiirelt esimese ettejuhtuva toidu. Vähemalt järgmise päeva söögid ja ka vahepalad võiksid olla etteplaneeritud.

Süüa võiks rohkem köögivilja, kvaliteetset liha, kala, muna, piimatooteid ja kindlasti ise sööki valmistada. Nii säästad raha ja aega ja tead täpselt, mida sööd ning valid täpselt nii suured portsjonid, nagu sulle parajad.

Kui Jamie oleks sinu kokk üheks õhtuks, siis mida paluksid tal valmistada?

Midagi põnevat veisefileest.

Mis on sinu lemmik…

…köögitarvik?

Nutribullet ja kohvimasin.

…hommikusöök?

Puder marjadega, smuutid.

…hellitustoit?

Kvaliteetne šokolaad põnevate lisanditega.

…trennitoit?

Valgu-marjasmuuti või kohupiim marjadega.

…maitseaine?

Tšilli, kaneel.

…jook?

Vesi, kohv ja smuutid.