Reklaam sulgub sekundi pärast

EKSKLUSIIVINTERVJUU: TEGELIKUD KUULSUSED ehk populaarsemad eestlannad Instagramis

Me armastame neid ja nad on väga head selles, mida nad teevad. Aga kes on tegelikult need naised, kelle hommikusöökide, moeostude ja reiside pilte me igapäevaselt Instagramis laigime ja jälgime? Saame tuttavaks viimasel ajal kõige enam populaarsust kogunud Eesti iludustega. Siit saad nende kohta teada kindlasti midagi uut, sest sel korral on juttu rohkem kui pilte.


 

@Muurja

üle 13 000 jälgija

Maarja Brenner (26), kes on Instagramis kogunud üle 13 000 jälgija, tegeleb igapäevaselt sotsiaalturundusega. Nii nagu mitmed teised, alustas ka Maarja oma Instagrami kontoga lihtsalt enda tarbeks ehk virtuaalse fotoalbumina, kuhu mälestusi üles riputada. „Aga kuna huvi fotograafia vastu aina kasvas, siis otsustasin olukorda ära kasutada. Hakkasin iseseisvalt juurde õppima ja katsetama ning mingil hetkel olin piltidega juba päris rahul.” Alles selle aasta alguses otsustas Maarja huvi pärast eksperimendi teha. „Eelnevalt postitasin nii, nagu tuju tuli, kuid siis otsustasin teha katse, et postitan kuu aega järjest vähemalt ühe pildi päevas ja jälgin, kas ja mida see muudab,” meenutab naine. Ja siis hakkasid numbrid tõusma. „Kui jaanuaris oli mul veel umbes viis tuhat jälgijat, siis praeguseks on see juba kahekordistunud.” 

Naise sõnul on tema konto põhimõtteks quality over quantity ehk pigem postitada harvem, aga häid pilte. Teise kriteeriumina toob naine välja konto tervikpildi. „Fotode hea kvaliteet ning õiged värvid, mis loovad kontol ilusa terviku. Kui inimene satub esimest korda sinu kontole, siis ta näeb üldpilti ja kui see ei ole tasakaalus, siis ilmselt ta allapoole ei viitsi ka scrollida,” teab Maarja ja lisab, et vähem oluline pole ka järjekindlus. „Ma poleks seda vist ise ka uskunud, aga numbrid räägivad midagi muud.” Kõik, kes sotsiaalmeediat kasutavad, teavad, et seal on võtmesõnaks just hashtag’id, et jõuda veel rohkemate inimesteni. „Viimasel ajal olen hakanud teatud piltidel tag’ima erinevaid inspireerivaid kontosid, kellel on sadu tuhandeid jälgijaid ja see on väga hästi toiminud. Nii mõnigi konto on mu pilte repost’inud ja seeläbi toonud mulle päris palju jälgijaid juurde.”

Tänu Instagramile on Maarja saanud palju pakkumisi ka erinevatelt firmadelt, et temaga koostööd teha ja oma tooteid reklaamida. „See on nii tore tunnustus, kui firmad ühendust võtavad ja sinuga koostööd tahavad teha. Saadetakse uusi ja põnevaid asju proovida, erinevad kampaaniad ja üritused, uued inimesed – nii põnev maailm! Sain just hiljuti ka blogi valmis (www.maarjabrenner.com) ning juba ootan, et saaksin kõigest sellest detailsemalt kirjutada ja muidugi ka rohkem pilte lisada!”

5 fakti:

Minu lemmikvärv on oranž.

Olen sõltuvuses matcha-jääteest.

Hakkasin jumestuskreemi kasutama alles 18aastaselt.

Olen elanud Dubais.

Mängin viiulit.

 

@senjoritaadriana

30 600 jälgijat

„Instagram on mul alati olnud pigem enda jaoks, aga viimased kaks aastat on see tõesti populaarsust kogunud,” räägib silmapaistva välimusega fotomodell Adriana Mänd (20), kes igapäevaselt tegeleb microblading’u protseduuride tegemise ja netipoe Carmenheels pidamisega. Sellele, et Adriana kõrgust ei karda ja kauneid kontsakingi armastab, viitab tema konto, kust võib leida nii seksikaid selfie’sid, kauneid kingi kui ka kirglikke jäädvustusi koos kallimaga. „Ma pole follower'ide arvust kunagi väga hoolinud ja selleks, et like'e ja follower'e koguda, ma spetsiaalselt midagi teinud ei ole,” räägib naine, kes pigem on oma kontolt pilte maha võtnud peale seda, kui suhtesse astus. „Kuna töötan pesumodellina, siis oli mul päris palju pilte pesus või bikiinides ja need ei ole hetkel enam sobilikud,” räägib Adriana, keda hoolimata pilkupüüdvast välimusest tänaval sageli kinni ei peeta. „Vahel on ikka tahetud koos pilti teha, aga päris mitmeid kordi on olnud ka nii, kus täiesti võõras müügimees kusagil kaubanduskeskuses minu nime hüüab, et pakkumist teha,” naerab naine. 

5 fakti:

Mul on kaks nooremat õde.

Ma olen suur koti- ja kingafanaatik.

Minu garderoobis on üle 200 paari kingi.

Ma kardan meeletult ämblikke.

Ma käisin viis aastat muusikakoolis ja mängin klaverit.

 

 

@Katrikats

57 000 jälgijat

Maailmarändur Katri Palm (24) on üks esimesi Eesti naisi, kes on endale Instagramis kogunud muljetavaldava jälgijaskonna. Tänaseks on see number juba üle 57 000! „Olen aktiivse eluviisiga neiu. Igapäevaselt tegelen sotsiaalmeedia ja oma bikiinibrändiga Flotswim. Elukaaslasega on meil koos ka produktsioonifirma, seega on palju toimetamist ja projekte ka sealtpoolt. Koduks pean endiselt Eestit, kuid viimastel aastatel reisimise kõrvalt seal kuigi palju viibinud pole,” tutvustab Katri end tagasihoidlikult ja lisab, et tema Instagrami konto sai esialgu loodud lihtsalt niisama. Tänaseks on naisel jälgijaid üle kogu maailma ning tema kaunid reisifotod koguvad korraga tuhandeid laike. Mis on aga selle saladus? „Kindlasti on oluline pildi ja video kvaliteet, ja teha seda nii, et see sulle endale meeldib. Ma usun, et ühtegi ettevõtmist ei saa saata edu, kui selle tegemine ei meeldi. Pidev postitamine suurendab kindlasti reach’i ja on ka üks nippidest, kuidas oma kontole rahvast meelitada,” räägib Katri, kellele meeldib nii pildistada kui ka kaamera ees olla. „See tuleb minu jaoks üsna loomulikult. Naudin ka piltide töötlemisprotsessi – muidugi on see kõik aeganõudev ja lisaks on kindlasti vaja ka head maitset.” Tänu kontole on Katri saanud mitmeid põnevaid pakkumisi. „Võin kindlasti öelda, et ilma Instagramita ma ilmselt ei oleks nii palju reisinud ja huvitavates projektides kaasa löönud nagu ma seda praeguseks teinud olen. Lisaks olen saanud palju võimalusi töötada erinevate brändidega ja tutvuda uute inimestega, kes on samamoodi sotsiaalmeedias aktiivsed ja tasemel,” räägib 

Katri, keda sageli ka välismaal ära tuntakse. „Eredalt on meeles korrad Balil, kui inimesed väljapoolt Eestit, kes mind jälgivad, mind teadsid või ära tundsid ja rääkima tulid. Mõned neist on nüüdseks ka mu head sõbrad.”

 

5 fakti

Ma kardan lendamist.

Ma armastan kasse.

Ma olen 178 cm pikk.

Ma olen pärit Võrust.

Ma mängisin 14 aastat võrkpalli.

 

@Lizalind

28 800 jälgijat

Ka meigikunstnik Liza Lind (19) ei loonud oma Instagrami kontot muu eesmärgiga kui et lihtsalt trendika portaaliga sammu pidada. „Hoolimata sellest, et olen tihti välismaal, on minu elukohaks siiski Tallinn,” ütleb naine, kelle kontolt vaatavad enamjaolt vastu imekaunid reisipildid. Just ühel järjekordsel reisil olles taipaski Liza, et tema kontol võiks olla veel rohkem jälgijaid! „Ibizal olles ja reisipiltidega oma tegemistest märku andes sain aru, kui palju selline asi inimesi huvitab – reisimine, kaunis loodus, loomulikud ja siirad pildid. Samal ajal täitusid ka esimesed viis tuhat jälgijat ja otsustasin, et hakkan veidi aktiivsemalt sellega tegelema,” räägib Liza, kelle sooviks on oma kontoga inimesi inspireerida. „Midagi natuke enamat kui pildid iseendast iga võimaliku nurga alt.” Põnevaid pakkumisi on ka Lizale kuhjaga laekunud. „Aasias reisides sain nii mõneski kohas tänu Instagramile tasuta ööbida, Euroopas reisides sain tänu kontole pildistada uskumatult ilusates kohtades, mida ma ise leidnud ei oleks,” meenutab ta. „Saan töötada koos teiste kreatiivse mõtlemisega inimestega, mis on minu jaoks kõige lahedam!”

5 fakti

Kui õhtul šokolaadi söön, lähen äärmiselt ülemeelikuks.

Mul on väga vähe sõpru, aga neid, kes on, hoian elu hinnaga. 

Mul on kaks väikest õde, kes on superarmsad, targad ja tublid. Nad inspireerivad mind absoluutselt iga päev. 

Ma olen sõltuvuses teravast toidust. Kõik toidud, mis ma teen, on alati üle pipardatud.

Ma armastan süüa teha, see on üks asjadest, mida kõige enam kodunt ära olles igatsen.

Vahva seik: 

Kord teesklesin Tartu klubis Illusioon välismaalast, mis sujus suurepäraselt, kuni üks noormees ligi astus ja kõva häälega uurima hakkas, et kas ma olen seesama Eesti neiu Liza Lind Instagramist.

 

@Marimumm

18 400 jälgijat

Eesti ühe skandaalseima Instagrami konto Marimumm taga on 25aastane Mariliis Küünarpuu, kes tegeleb eksootilise tantsuga, korraldab poissmeestepidusid ja leiab aega ka aktimodellina üles astuda. Mariliisi jaoks peitub tema konto populaarsus tema julgetes piltides. „Kindlasti jääb silma ka see, et ma näen tänu oma tätoveeringutele suhteliselt ekstravagantne välja. Paljudele meeldib ka mingi ausus ja vabameelsus, just see, et ma julgen näidata, öelda ja teha asju, mis keskmise konservatiivse inimese jaoks on tabu,” räägib naine, kes on paljudelt positiivset tagasisidet saanud. „On neid, kelle jaoks olen iidol oma ausa suhtumisega, ja on neid, kes ihkavad olla oma kehas enesekindlamad ja on motivatsiooni saanud just minu piltidest.”

Mariliis tunnistab, et esimese viie tuhande jälgija täitumiseks nägi ta vaeva ka! „Jagasin oma Instagrami linki Facebookis ja mõtlesin välja erinevaid auhindu. Näiteks loosisin välja oma pildiga särgi, mis inimestele väga peale läks,” naerab naine. Tänu julgetele piltidele on Mariliis saanud palju huvitavaid pakkumisi üle maailma. Üks neist oli kutse lüüa kaasa California räppari King Riley muusikavideos. „Seal oleksin koostööd teinud Chris Browni ja Rai J videograafiga, kuid olin sellel ajal Tais reisil, aga videoshoot toimus Californias. Seega jäi see võimalus ära.” 

Oma äratuntava välimuse tõttu ei jää Mariliis märkamatuks ka tänaval. „Tegelikult iga kord, kui väljas käin, on inimesi, kes tulevad rääkima ja soovivad minuga pilti teha. Üks meeldejäävamaid juhtumeid oli eelmisel suvel, kui ma deitisin ühe Briti noormehega, kes tuli mulle Tallinnasse külla. Läksime välja ja vanalinnas üks noormeeste grupp peatas meid ja ainuke, millest mu peika aru sai, oli Marimumm, mistõttu ta arvas, et deidib kuulsusega ja mul oli suht piinlik, kui hiljem Londonis teda külastades ta seda seltskonnas oma sõpradele rääkis, kuidas ma omal maal superstaar olen,” naerab naine.

5 fakti:

Kindlasti on paljudele, isegi mu tuttavatele, minu päritolu teadmata: olen pärit Kesk-Eestist, väikesest külast nimega Viisu. 

Mul on neli vanemat õde ja ma olen kümnekordne tädi. 

Mu elu üks eesmärke on saada nii edukaks, et mul oleks piisavalt aega ja ressurssi aidata hädasolevaid loomi ja lapsi. Mitte suvalisi väikeseid annetusi tehes, vaid et mul olekski võimalus midagi suuremat ära teha. 

Mul on keskkool siiamaani lõpetamata ja ma olen 1. kuni 11. klassini käinud kaheksas erinevas koolis. 

Mul on küll n-ö suur personality, aga ma olen ainult 155 cm pikk.