Reklaam sulgub sekundi pärast

ELINA BORNI ILUREEGEL: “Ära iial ütle iial!”

„Kindlasti on veel pikk maa minna, enne kui lõpuni iseendaga rahule jään, rääkides siinkohal nii välimusest kui ka sellest, mida silm ei näe,” mõtiskleb lauljanna Elina Born (23), kelle jaoks kehtib ilumaailmas reegel- ära iial ütle iial. Kuidas sündis aga naise signatuur-look ja kuhu peidab Elina näo pakase eest? Kohe saame teada!

Mida tähendab sinu jaoks ilu?

Arvan, et ilusana tunneb inimene end siis, kui tal on hea oma kehas olla ja ta on seeläbi enesekindel.

Kui enesekindlalt sa ise end oma kehas tunned?

Mulle meeldib mõelda nii, et kui mind loodi siia ilma sellisena, siis järelikult pean ma millegipärast selline olema, ent inimene kasvab ja õpib ajaga ning seeläbi muutub nii välimus, sisu kui ka maailmavaade. Eks mul on ka läinud aega sellega, kuhu ma oma peas hetkel jõudnud olen ja kindlasti on veel pikk maa minna, kuni lõpuni iseendaga rahul olen, rääkides siinkohal nii välimusest kui ka sellest, mida silm ei näe.

Milline on parim ilunõuanne, mis sulle kunagi antud on?

Veidi irooniline, sest olen teada-tuntud tugeva meigi austaja, aga mida on mulle õpetanud näiteks Kaia (Kaia Triisa – toim), kes mulle vahel ikka meiki teeb, et mõnikord on tore harrastada ka less is more taktikat ja nii olemegi vahel pildistamisel n-ö lihtsama meigi teinud.

Aga tõhusaim ilunipp?

Rääkides siin mu kahest lemmikust – lainerist ja ripsmetest –, siis see ongi vist minu ilunipp – rõhutada veelgi oma silmi!

Millised on need ilutooted, milleta sa hakkama ei saa?

Minu jaoks on väga must have asi translucent puuder, mis ei jäta jumestuskreemi peale eraldi kihti, vaid matistab ja kinnitab läbipaistvalt meigipõhja. Hetkel kasutan L’Oreal True Match Mineral Finishing Powder puudrit.

Kuidas sa igapäevaselt oma naha eest hoolt kannad?

Võtan igal õhtul meigi maha, tehes seda nii õrnalt kui võimalik, seejärel niisutan kreemi või mõne seerumiga. Mulle meeldib erinevaid tooteid katsetada, aga iga toode minu näonahale kahjuks ei sobi. Vähe on neid tooteid, millega olen peaaegu rahul ja mis on tulnud just eksperimenteerimise tulemusena.

Õnneks on mul näonahaga selles mõttes vedanud, et see on üsna klaar. Olen osade sõbrannade pealt näinud, kui palju vaeva nad oma nahaga näevad ja kui palju raha selle alla läheb ja nad on alati mulle meelde tuletanud, et Elina, ole õnnelik – sul on vedanud. Küll aga kimbutab mind see, et näonahk kipub olema osaliselt kuiv ja ketendav ja ma pole siiani veel leidnud sellist toodet, mis ka meigikihi all hoiaks näo piisavalt niisutatuna.

Kuidas kaitsed oma nahka pakase eest?

Ma ei tea, kui väga ilurituaal see on, aga kuna mulle meeldivad suured soojad sallid, siis kavatsen oma näo lihtsalt sinna sisse peita, nii et ainult silmad paistavad välja ja nägu saaks nii vähe külmakraade tunda kui võimalik.

Kas nude huulepulk või punane?

Nude.

Kui palju sa end igapäevaselt meigid? Kas kosmeetikakott on alati käekotis kaasas?

Meigikott on alati käekotis. Kui lähen kodu kõrvale poodi või prügi välja viima, siis meigist ei hooli, aga avalikkuse ette minnes teen ikka alati meigi. Oleneb asjaoludest, vahel lisan laineri ja ripsmed, kuid käin ka ilma nendeta. Vahel kasutan lihtsalt päikeseprille.

Sinu kaubamärgiks on saanud lopsakad kunstripsmed. Kuidas sa need enda jaoks n-ö avastasid?

Mäletan, et meikisime sõbrannadega ennast enne kooli diskosid ja sellest alates ma vist avastasingi need. Ja mida aeg edasi, seda julgemaks läksin, meigikotti tekkisid pikemad ja tihedamad ripsmed. Praegu aga meeldivad loomulikumad pikendused.

Oled varasemalt tunnistanud, et sinu lavameik ei erine suuresti igapäevameigist ja sa kasutad palju meiki. Miks nii ja kuidas sa oma nahal sellest taastuda lased?

Ma teen katva põhja, sest minu näonaha alatoon on roosakas ja see pole väga mu lemmiktoon. Samuti meeldivad mulle rõhutatud silmad. Nii käin ma igapäevaselt ja ka laval. Olen proovinud suitsusilma ja ka muid variante, aga kõige rohkem meeldib ikkagi see klassikaline look. Puhkepäevadel lasen nahal hingata, vahel koorin ja lisaks teen ka erinevaid maske.

Mida sa iial oma välimusega ei teeks ehk mis on sinu ilutabu?

Ma ei teagi, sest never say never. Kui mulle praegu midagi ei sümpatiseeri, siis võib see vabalt paari aasta pärast mu lemmik olla.

Kui saaksid oma välimuse juures midagi muuta, siis mida sa muudaksid või on sinu juures midagi sellist, millega oled leppinud alles aastate jooksul?

Olen loomulikult mõelnud, et see või teine võiks olla teistmoodi. Kunagi soovisin endale sellist nina nagu mu emal, kellel on ilus naiselik väike teravapoolsem nina, aga olen hakanud leppima sellega, et ju see nöbinina siis sobib mu näoga.

Kuidas sa oma juuste eest hoolt kannad? On sul mõni vahva salanipp?

Pesen korralikult, panen juukseotstele palsamit, lasen loomulikult kuivada, kui mul parasjagu kiire ei ole ning niisutan neid õliga. Lemmik on Jungle Fever Shine Serum, mis on megahea lõhnaga ja jätab juuksed siidiselt mõnusaks.

Aeg-ajalt käin ka Revaalia Salongis oma juukseid turgutamas – lasen värskemaks võõbata ja otsi veidi lõigata.

Milline on sinu signatuurparfüüm või hetke lemmik?

Minu signatuuriks on Dolce & Gabbana The One.

Millal tunned end kõige ilusamana?

Üldiselt siis, kui olen välja puhanud ja tunnen end värskelt. Siis on ka enesetunne hea ja ma ei vaata end kriitilise pilguga.

Meenuta mõnd eriti hullumeelset või hirmutavat meiki või soengut, mis sulle on tehtud.

Ma mäletan, et mingil hetkel said jube popiks sellised suured ja puhmas tugevad tumedad kulmud. Klassikaline näide sellest on Cara Delevingne, kes minu meelest täiega rokib selle look’iga.

Minul on ka loomulikult suured kulmud, mille väga suur fänn ma pehmelt öeldes tõesti polnud. Juba päris noorelt, umbes 12-aastaselt, kitkusin oma kulmud väga peenikeseks, kuid siis ühel päeval leidsin, et loomulikud kulmud on tõesti väga ägedad ja et proovin ka seda trendi. Etteruttavalt mainin, et see stiil kestis mul täpselt ühe päeva. Võõpasin kulmud kenasti tumepruuniks ja tegin ikka kolm korda suuremad, kui oleks vajanud. No ja peale mõnda kommentaari sõpradelt otsustasin, et see jääb ühekordseks katsetuseks…

Elina isetehtud ilulemmik

Sõbranna soovitas ülilihtsat retsepti: sega kokku peen meresool ja oliiviõli ning kanna näole. Tulemus jääb väga pehme ja mõnus. Keha koorimiseks sobib kokku segada jäme meresool ja oliiviõli.

 

Artikkel ilmus ajakirjas Buduaar november- detsember 2017.