Reklaam sulgub sekundi pärast

EMA 2018 GALA AVANUMBRIS ESINEVAD CAATER NING JAAGUP KREEM & TAAVI LANGI

Eesti Muusikaauhindade 20. juubeligala kõigi aegade võimsaimas avanumbris esinevad teiste seas ka Caater ja Jaagup Kreem. Need on artistid, kes olid edukaimad kahel esimesel aastal, kui Fonogrammitootjate Ühing alustas Eesti muusikute tunnustamisega iga-aastasel auhinnagalal.

Jaagup Kreemil õnnestus 1998. aasta auhinnatseremoonial lavalt Terminaatori koosseisus tänukõnet pidada kaks korda. Terminaator tunnistati siis aasta edukaimaks ansambliks ning nende „Kuld“ aasta albumiks.

„Ma tean paljusid oma sõpru, kes on suurekaliibrilised rokkstaarid ja kes ütlevad, et mulle ei tähenda see midagi ja mind ei huvita mingid auhinnad. Aga tegelikult on ikkagi hea, kui korra aastas sulle keegi õlale patsutab ja ütleb, et kuule, sa oled sel aastal teinud häid asju. Väga lahe!“ rääkis Jaagup Kreem muusikaauhindade tähendusest.

Jaagup Kreem astub lavale koos Terminaatori kitarristi Taavi Langiga ja nagu ajalugu on näidanud, suudavad need kaks muusikut publikule pakkuda hingematvalt kauni muusikalise elamuse.

1999. aasta galal aga võidutses Caater. Nad viisid koju aasta albumi ja aasta ansambli auhinnad. „O Si Nene“ aga tunnistati aasta tantsuhitiks.

Möödunud aasta lõpus ilmus sarja Eesti Kullafond raames Caatri kogumikplaat, mis jõudis ka Eesti albumimüügi TOP 10-sse.

„Oleme ikka aeg-ajalt esinenud ka, viimasel ajal lisaks klubidele ka jälle suurematel üritustel,“ ütles Kalle Kukk Caatrist.

„EMA juubeligalal esinemine tähendab aga meie jaoks, et kalender on jõudnud ette keerata sellise aasta, kus meid ka sellel üritusel taas näeb. Viimati esinesime seal vist 2001. aastal. Ühesõnaga vinge värk!“ kommenteeris Kukk.

Eesti Muusikaauhinnad 2018 galal on lavale oodata läbi aegade suurimat artistide hulka. Saku Suurhallis on publikule kolmetunnine nonstop-programm algusega kl 19.30. Esinevad 2 Quick Start, Trad.Attack!, Liis Lemsalu, Miljardid, NOËP, Genka, Arop, Reket, Beebilõust, 5miinust, Ott Lepland, Tanel Padar, Púr Múdd, Nexus, Pedigree, Lexsoul Dancemachine, Jüri Pootsmann, Lepatriinu, Rainer Ild. Esinejate nimekiri täieneb aga veelgi!

Õhtut juhivad Eda-Ines Etti ja Karl-Erik Taukar. Galast teeb otseülekande Kanal 2, kuid kahtlemata saab suurema elamuse osaliseks kohapeal, piletid on müügil Piletilevis.