Reklaam sulgub sekundi pärast

ENESE LINA SISSE mässimine aitab leevendada stressi!?

Me kõik teame, et Jaapani kultuuris on mitmeid omapäraseid kiikse, kuid nende uus ja kuum trend, kuidas leevendada stressi ning tulla toime valu ja masendusega, on midagi sellist, mis meis kõikides imestust tekitab, kirjutab In The Know Innovation. 

Selle tegevuse nimeks on otona maki ehk teisisõnu "täiskasvanute pakendamine" ning hiljuti, kui sellest Jaapani televisioonis räägiti, muutus see inimeste seas väga populaarseks. Meetodi on välja töötanud professor Nobuko Watanabe, kes mõtles välja näiteks ka Toco-Chan emadusvöö (mis põhimõtteliselt näeb välja nagu rinnahoidja sinu beebikõhule), mis põhineb beebide sissemähkimise kontseptsioonil - beebid mähitakse pehme teki sisse, et anda neile edasi turvalist ja ohutut tunnet, mis neil ka ema kõhus on. 

Otona maki on mõeldud aga täiskasvanutele ning idee seisneb selles, et nad mähitakse lina sisse selliselt, mis näeb välja nagu mõni keerulise joogaasendi ja õnneliku beebi teki sisse mähkimise vahepealset. 

Kui inimene on lina sisse mässitud, siis õõtsutatakse teda küljelt küljele. 

Protseduur maksab keskmiselt 20 naela ja kestab 20 minutit. Jaapani blogija Yayoi Katayama sõnul aitas see tal taastada keha loomulikku painduvust ja parandada kehahoiakut. Ta ütles, et pärast sessiooni tundis ta ennast lõdvestunu ja nooremana. 

Vaata protseduuri ennast siit