Reklaam sulgub sekundi pärast

ERATREENER ALEKSANDRA LAER: 3 nippi, kuidas kõht saledaks saada

Väga paljud naised unistavad saledast taljest ning treenitud kõhulihastest, ent selle unistuse täideviimine tundub enamasti lausa võimatu. Tegelikkuses ei ole siin midagi keerulist, kui järgida professionaali ette antud soovitusi. MyFitnessi spordiklubi personaaltreener Aleksandra Laer jagab Buduaari lugejatele enda 3 tähtsat nippi.

Väga paljud naised unistavad saledast taljest ning treenitud kõhulihastest, ent selle unistuse täideviimine tundub enamasti lausa võimatu. Tegelikkuses ei ole siin midagi keerulist, kui järgida professionaali antud soovitusi. MyFitnessi spordiklubi personaaltreener Aleksandra Laer jagab Buduaari lugejatele oma kolm tähtsat nippi.

Aleksandra, kes tegeleb ka fitnessiga, ütleb kohe, et kõhulihaste treenimine ei seisne üksnes istesse tõusude ehk crunch'ide sooritamises. Et saada ilus ja trimmis kõht, on vaja treenida teadlikumalt.

Allpool on välja toodud Aleksandra kolm nippi:

1. Parema tulemuse saamiseks tasub treenida kõiki kõhulihaste kihte ehk mõtle harjutusi läbi nii, et oma koormuse saaksid kõhusirglihas (pindmine), kõhupõiklihased (keskmisel sügavusel) ja kõhuristlihas (sügaval asetsev). 

Samuti ei tasu unustada ka alaselja- ja tuharalihaste treenimist. Koos kõhulihastega loovad need lihased ilusa, saleda ja tugeva talje. 

2. See, kui hästi paistavad välja kõhulihased, sõltub suures osas ka lihaseid katvast rasvakihist. Hoia keha rasvaprotsent madalal, aga ära unusta, et naise tervis sõltub rasvadest, seega ei tohiks rasvaprotsenti kindlasti liiga madalale lasta. Optimaalsed numbrid oleksid 18-25% ehk siis keha rasvaprotsent võiks selles vahemikus olla. Kuid palju sõltub ka kehatüübist, mõnel on geneetiliselt madalam rasvaprotsent ja mõnel kõrgem. Leia oma kuldne keskmine.

3. Treenimise ja kõhulihaste treenimise juures on oluline ka taastumine. Puhka ja maga piisavalt. Liigne füüsiline ja emotsionaalne stress ajavad keha pingesse. Kui keha läheb pingesse, siis võtab võimust stressihormoon kortisool, mis omakorda mõjub halvasti ainevahetusele ja pikemas perspektiivis aktiveerib rasva ladestumist. Tihti kannatab just kõhupiirkond. Nii et kindlasti leia aega puhkamiseks treeningpäevade vahel ja õpi vabanema stressist. Siinkohal võivad abiks olla MyFitnessi spordiklubis pakutavad Body&Mind rühmatreeningud, mille kohta saad lähemalt lugeda siin.  

Muidugi on tähtsal kohal ka toitumine. Tasakaalustatud ja mõõdukas toitumine aitab hoida ainevahetuse aktiivsena ja kõhupiirkonna ilusana. Toitumisnõustaja abiga tasuks välja arvutada endale vajalikud toitainete kogused ja valida toitu, mida sööd, teadlikult. Mitte ühtegi toitu ei tasu karta, kuid siiski võiks õppida tegema paremaid valikuid. Teadmine ja kontroll on parimad sõbrad suurte eesmärkide saavutamiseks.

MyFitnessi treening- ja toitumisnõustajate kohta saad lähemalt lugeda siin.

Aleksandra näol pole tegu üksnes personaaltreeneriga, lisaks on ta võistlussportlane ning Eesti Meister Fitmodel kategoorias.

Fotod: erakogu/Jüri Kartul

Toimetas: Karin Karu