Reklaam sulgub sekundi pärast

ESTEETILINE GÜNEKOLOOGIA KASVAB – poolt või vastu?

Esteetilise günekoloogia protseduurid, eriti häbememokkade vähendamine ja tupe tihendamine, on viimastel aastatel muutunud aina populaarsemaks. 

Esteetiline günekoloogia tähendab naistele mõeldud günekoloogilisi protseduure, mille põhjus on esteetiline, mitte meditsiiniline. Kõige tavalisem protseduur on väikeste häbememokkade vähendamine ehk labioplasty. Selle populaarsus on maailmas lausa hüppeliselt kasvanud. The International Society of Aesthetic Plastic Surgery ehk ISAPSi poolt läbi viidud uuringu sõnul suurenes labioplasty arv 2016. aastal lausa 45 protsendi võrra. Kõige rohkem operatsioone viidi läbi Brasiilias ja Ameerikas.

Briti raadiojaamale BBC intervjuu andnud günekoloog tunneb muret sellepärast, et aina enam häbememokkade operatsioonile tulijatest on noored tüdrukud. Operatsiooni tehti aastatel 2015-2016 üle kahesajale alaealisele Briti tüdrukule, kellest noorim oli BBC andmetel lausa 9-aastane.

Ka Eestis viiakse läbi esteetilise günekoloogia protseduure. Valikus on häbememokkade operatsioon, tupe läbimõõdu vähendamine, häbemekingu rasvaimu, kliitori üleliigse naha korrigeerimine ja G-punkti tundlikkuse suurendamine. Aina enam ja enam naisi soovib parandada intiimpiirkonna väljanägemist ja suurendada selle tundlikkust, sest selle kehaosa atraktiivsus pole paljude jaoks sugugi vähem oluline kui näo, juuste või keha ilu. 

allikas: Iltalehti