Reklaam sulgub sekundi pärast

FREE FLOW STUDIO – mitte ainult tantsutrenn, vaid motiveeriv pere

Hetkest, mil Alice 2009. aastal avas oma esimese tantsugrupi, oli teada, et sellest stuudiost saab paik, kus tahetakse säilitada just iga inimese erilisust ja unikaalsust. Eelnevalt ainult tantsule keskendunud stuudio laiendas 2013. Aastal oma tegevust ka muusika suunal ning tänaseks on Free Flow Studio pere kasvanud  juba ligikaudu viiesajapealiseks. 

Hetkest, mil Alice avas 2009. aastal oma esimese tantsugrupi, oli teada, et sellest stuudiost saab paik, kus tahetakse säilitada iga inimese erilisust ja unikaalsust. Eelnevalt ainult tantsule keskendunud stuudio laiendas 2013. aastal oma tegevust ka muusika suunal ning tänaseks on Free Flow Studio pere kasvanud  juba ligikaudu viiesajapealiseks. 

„Usume, et tantsida, laulda, näidelda suudavad kõik. Asja juures on kõige tähtsam kirg!” on lause, mis tuleb stuudio ühelt omanikult, Agneselt lausa sekundipealt. Antud ettevõtmise puhul on kirg olnud kindlasti üheks pidavaks nurgakiviks. Kui eelmise kümnendi lõpus oleks kaks palavalt tantsimist armastanud neiut, Alice Aleksandrid ja Agnes Ihoma, oma teadmised liikumiskunstis endale jätnud, ei oleks täna tantsustuudiot, mis ei ole stuudios töötavate ja õppivate inimeste jaoks pelgalt tööks või trenniks, vaid motiveerivaks perekonnaks. 

Tallinna kesklinnas Teatri väljakul resideeruv tantsu- ja muusikastuudio, kus on tänavu käimas juba 8. hooaeg, on Eestis omal alal tegutsevaist üks suurim. Mis on olnud edu valemiks? Edukale tantsustuudiole panid nurgakivi Alice ja Agnes, kes hakkasid Koplis, esialgu vaid ühes saalis, tantsutunde andma. Algselt ainult tantsule keskendunud ettevõtmine laiendas 2013. aastal oma tegevust koostöös andeka laulja ja hääleseade õpetaja Aleksandra Kirikaliga ka muusika suunal ning tänaseks on ametlikult tegu tantsu- ja muusikastuudioga. 

Tantsida suudavad kõik!

Lisaks sellele, et stuudio on laienenud veel teistessegi paikadesse nagu Saku, Nissi, Tabasalu ja Rapla, võimaldab stuudio õppida üle kolmekümne erineva tantsustiili. „Meie juures saavad tantsida kõik: lapsed, noored ja täiskasvanud. Me ei oota ega eelda, et trenni tulijal peab olema eelnev tantsukogemus,” sõnavad treenerid, kes usuvad, et tantsida, laulda ja näidelda suudavad kõik. „Oluliseks peame eelkõige kirge. Üheks suurimaks ja olulisimaks nurgakiviks on veel ühte hoidmine ja koostöö. Sealhulgas soovime luua ja hoida keskkonda, mis on pingevaba ning kus tuntakse end aktsepteeritud kõigi kaasliikmete ning loomulikult ka mentorite ja õpetajate poolt. Usume, et igaüks meist on eriline.” Seetõttu soovitakse toetada õpilaste individuaalsust ja unikaalsust. 

Kui suudad unistada, suudad saavutada!

Väljend „Kui suudad millestki unistada, suudad seda ka saavutada!” on antud stuudio motona vett pidanud, sest just Free Flow Studio Fusion tantsugrupp käis esmakordselt Eestit esindamas sel suvel MMil, Suurbritannias Jerseys. Kokku osales võistlustel nelikümmend kaheksa riiki. Eestlased astusid tantsuvõistlusse kolme kavaga, millega saadi kohe ka finaali. Kui küsida tantsijatelt endalt, mis neil meenub seoses meistrivõistlustega, hakati naerma ning toodi esimesena välja, et „kõik võistlejad olid väga värvilistes kostüümides, kuid meie olime ainsana enamasti üleni mustad.“ Lõppkokkuvõttes saavutati rahvusvahelisel võistlusel üheksas, kümnes ning viieteistkümnes koht.

Lisaks igapäevastele trennidele korraldatakse stuudios regulaarselt tantsu ja tantsulavastustega seotud etendusi ning üritusi. Koostööd on tehtud ka meelelahutusmaailmaga, mille raames on kaasa löönud suurnimed nagu Kerli Kõiv, Tanja Mihhailova, Tommy Cash, Getter Jaani, Laura Põldvere, Triin Niitoja, Grete Paia, Nancy, Uku Suviste ja paljud teised. Peale selle, et mitmed kuulsused tantsustuudioga koostööd teevad, muudavad selle üksjagu eksootiliseks välistreenerid, kes on pärit Tuneesiast, Brasiiliast, Ameerikast, Egiptusest, Valgevenest ning mujalt. 

Kui küsida, mis on Free Flow Studio viis peamist eesmärki, toovad treenerid välja:

1. Anda võimalus erineva elatustasemega perekondadest päris lastel ja noortel osaleda tantsukooli treeningutes, laagrites ja saada osa kontsertidest, etendustest ja paljust muust. Selle tarbeks väljastame ka iga-aastaselt stipendiume.
2. Juurutada ja toetada individuaalsust ja unikaalsust.
3. Luua keskkond, mis soodustaks koostööd, mõistmist ja ühtekuuluvust.
4. Ehitada noortele ja lastele turvavõrk sõprade, mentorite ja õpetajate näol.
5. Luua loomingulisi väljundeid ja panustada selle kaudu laste ja noorte tulevikku. 

Mis peamine – Free Flow Studios on võimalik tantsida kõigil – nii poistel kui tüdrukutel, nii noorematel kui vanematel. Tähtis on vaid kirg ja tahe!

Artikkel ilmus ajakirjas Buduaar jaanuar-veebruar 2017.