Reklaam sulgub sekundi pärast

Fresita blogi: “Miss Raplamaa 2015” intervjuud ja galerii!

Märtsikuu lõpus leidis Raplamaal aset "Miss Raplamaa 2015" missivõistlus. Juba varasematel aastatel on üritus mulle meediast kõrvu jäänud, kuid kunagi varem ei olnud ma tegelikult süvitsi asjasse keskendunud. Tuleb välja, et "Miss Raplamaa" ei ole üldse mitte üks lihtne missivõistlus, vaid kandidaadid valmistuvad lõppfinaali jaoks väga põhjalikult - koguni mitmeid kuid enne ürituse toimumist.

Märtsikuu lõpus leidis Raplamaal aset "Miss Raplamaa 2015" missivõistlus. Juba varasematel aastatel on üritus mulle meediast kõrvu jäänud, kuid kunagi varem ei olnud ma tegelikult süvitsi asjasse keskendunud. Tuleb välja, et "Miss Raplamaa" ei ole üldse mitte üks lihtne missivõistlus, vaid kandidaadid valmistuvad lõppfinaali jaoks väga põhjalikult - koguni mitmeid kuid enne ürituse toimumist.

Missikarusell on Raplamaal toimunud järjepidevalt juba 20 aastat, olles kohalik traditsiooniline suurüritus, mis võtab iga aastaga üha suuremaid mõõte ning koondab sellega seoses ka laiahaardelisemat publikut. Sealjuures ka väljaspool maakonda. Käesoleval aastal krooniti võitjaks Heidy Soovik. Peale üldvõitja said võidurõõmu maitsta ka ürituse sponsorite lemmikud. Fresita valis oma lemmikuks Tessi Ilustrummi. 

Kuna ma ise ei saanud üritusel kahjuks osaleda, siis võtsin ette ja uurisin Heidy ja Tessi käest lähemalt ürituse telgitagustest. Kui Sind huvitab, miks otsustasid preilid üldse missivõistlusel osaleda või milline näeb välja mitmekuuline ettevalmistusprotsess, siis loe alljärgnevalt tüdrukute vastuseid. 

 

Heidy Soovik

Palju õnne "Miss Raplamaa 2015" tiitli puhul! Kuidas ennast tunned?

Aitäh! Väga hästi tunnen. Nüüd on juba algne hämmeldus üle läinud, kuid alguses olin šokis ning ei suutnud võitu uskuda - tundus nagu oleks see vaid unenägu.

 

Saan aru, et tegemist on missivõistlusega, mille tarvis kandidaadid valmistuvad juba mitmeid kuid ette. Räägi palun lähemalt mida "Miss Raplamaa" üritus endast üldse täpsemalt kujutab? 

Miss Raplamaa ei ole lihtsalt iludusvõistlus, vaid tüdrukute enesearendamise- ja uute tutvuste saamise koht. Missidest kirjutatakse ja pannakse pilte üles Facebooki lehele ning samuti kajastab ka Delfi misside tegevust. See tähendab, et publik saab misside tegemisi jälgida terve missikooli jooksul.

 

Kuidas näeb välja ettevalmistusprotsess? 

Missikooli vältel õppisime kontsadel kõndima ja õiget rühti hoidma, nädalavahetustel käisime tantsimas. Külastasime väga palju erinevaid asutusi ning osalesime ka mõnel koolitusel. Koolitustest on kõige enam meelde jäänud kõnetehnika, kus õppisime, kuidas peaks rääkima, mis hääletooni kasutada, milline oleks hea kehahoiak ning kuhu suunata pilk kõne ajal. 

 

Miks otsustasid võistlusel osaleda? 

Tegelikult ei olnud mul algselt plaanis osaleda, kuna kartsin, et ei saa eelvoorust oma pikkuse pärast edasi. Kuid hiljem mõtlesin huvi pärast eelvooru siiski minna ja nii see edasi läkski. 

 

Mis oli Sinu jaoks võistluse juures kõige raskem/kergem moment?

Kõige raskem oli aega planeerida. Pidin päris tihti tundidest ära küsima, peaaegu alati oli selleks tunniks inglise keel. Kõige kergemad olid minu jaoks tantsutrennid. Kuna tegelen ise tantsimisega, siis sain ka kava kiiresti selgeks. 

 

Mida tegid talendivoorus?

Talendivoorus ma tantsisin. Valisin tantsimise, kuna olen sellega tegelenud neli aastat. Paljude arvates oleksin võinud hoopis laulda, kuid selles ma end nii enesekindlalt ei tunne kui tantsimises. 

 

Mida "Miss Raplamaa" tiitel Sinu jaoks nüüd tähendab? 

See tiitel tähendab mulle palju. Tänu sellele tunnen, et olen oma elus midagi suurt saavutanud. Võiduga kaasneb "Miss Raplamaa" esindamine erinevatel üritustel. 

 

Mida õppisid enda jaoks antud võistluse käigus? Kas soovitaksid võistlusest osalemist ka teistele? Millise soovituse annaksid omaltpoolt kaasa? 

Kõige rohkem õppisin ma aja planeerimist ning teistega rohkem arvestamist. Arvestamist näiteks tantsutrennides. Kui keegi meist puudus, ei saanud me trikki harjutada. 

"Miss Raplamaa" on andnud mulle palju ning ma tahaks, et ka teised Raplamaa tüdrukud seda kogeksid. Kõige tähtsam on võtta julgus kokku ning minna eelvooru. Ära kahtle, lihtsalt tee seda! Kaotada ei ole midagi, võita aga palju. 

 

Kõige põnevam hetk mis kogu missiprotsessi juures meelde jäi?

Kõige põnevam oli minu jaoks ratsutamine. Ma olin alati tahtnud ratsutada, aga ei ole julgenud. Seal võtsin ma julguse kokku ning istusin hobuse selga.

 

Sinu moto? 

Suurtel hingedel on tahe, väikestel ainult soovid. Ainult tahe ja pühendumus viivad eesmärgini. Minu eesmärgiks oli "Miss Raplamaa" tiitel ja oma suure tahtega ma selle ka saavutasin.

 

 

Tessi Ilustrumm

 

Palju õnne "Miss Raplamaa" Fresita lemmiku tiitli puhul! Kuidas ennast tunned?

Aitäh! Tunnen ennast suurepäraselt ja olen väga tänulik, et mind valiti Fresita lemmikuks. Ma ei osanud seda tegelikult üldse oodata.

 

Tegemist on missivõistlusega, mille tarvis kandidaadid valmistuvad juba mitmeid kuid ette. Räägi palun mida "Miss Raplamaa" üritus endast üldse täpsemalt kujutab? 

"Miss Raplamaa" üritus on pikk traditsioon, tänavu oli 21. aasta, kui seda korraldati. Missikool kestis kokku kolm kuud. Alustasime kõik eelvoorust, kust valiti välja sobivad neiud, kes said oma teekonda jätkata. Edasi tulid tantsutrennid, kõnnitunnid ja kõnetehnika harjutamine. Meil olid erinevad loengud – näiteks etiketist ja tervislikust eluviisist. Lisaks külastasime erinevaid ettevõtteid. Kõige selle juurde lisandusid kleidiproovid. Me nägime kolme kuu jooksul palju vaeva ja harisime ennast, aga seda kõike tegelikult väga lõbusal viisil. Missikool lõppes finaaliga, mille põhjal žürii otsustas, kes kannab järgneval aastal "Miss Raplamaa" tiitlit.

 

Räägi, miks otsustasid üldse osaleda?

Ma olen olnud alati veidi edev ja mulle on meeldinud esineda. Tegelikult mõlgutasin mõtteid osalemisest juba ammu, aga julgusest jäi puudu. Sel aastal otsustasin, et kaua ma ikka ainult unistan, tuleb tegutsema hakata ja ma absoluutselt ei kahetse. See kogemus õpetas mulle nii palju.

 

Millega üllatasid talendivoorus?

Mina esitasin Artur Alliksaare luuletust „Aeg“. Luuletused on mind ajaga kõnetama hakanud ja see sai alguse eesti keele tundidest. „Aeg“ on minu lemmikluuletus ja ma arvan, et seda esitades said inimesed aimu, kes ma olen.

 

Mida õppisid enda jaoks antud võistluse käigus? 

Kõik tüdrukud on nüüd enda tutvustamises professionaalid, oskame une pealt korrektselt ette lugeda kes oleme, kust tuleme ja millega tegeleme! Ma õppisin, et alati ei ole noored naised sellistel võistlustel rivaalid. Meie tegutsesime pigem hoopis ühtse tiimina. Ma õppisin rohkem ennast tundma - mis on mu tugevamad ja nõrgemad küljed. Julgen nüüd rohkem enda eest seista, ei karda oma arvamust välja öelda, sest ma võitsin juurde enesekindlust ja julgust olla mina ise. Iga käiguga kas trenni või mõnda ettevõttesse, õppisin juurde uusi teadmisi erinevatest valdkondadest. Lisaks õppisin nautima hetke, see on minu jaoks väga tähtis, sest enne olen ma pidevalt muretsenud erinevate asjade pärast ja elanud kas minevikus või tulevikus, kuid mitte olevikus.

 

Kas soovitaksid võistlusest osalemist ka teistele? Millise soovituse annaksid omaltpoolt kaasa? 

Kindlasti soovitaksin, sest võistluse jooksul võidad tegelikult nii palju! Minu soovitus on jääda alati iseendaks. Õpi ja arene, kuid ära proovi olla keegi teine. Lisaks kindlasti seda, et melu sees olles ära unusta hetke nautida, enne kui kõik läbi saab!

 

Sinu moto?

Haara alati kinni pakutavast võimalusest, sest katkestada saad alati, aga uut võimalust ei pruugi tulla!

 

 

Rõõmu ja päikest,

Fresita blogija Kätlin Õun

Tähelepanu tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada sinu tervis.

 

 

[gallery ids="2041909,2041915,2041922,2041930,2041939,2041947,2041955,2041963,2041971,2041979,2041986,2041993,2042000,2042007,2042015,2042022,2042030,2042036,2042044,2042053,2042061,2042067,2042074,2042082,2042090,2042098,2042103,2042111,2042120,2042128"]