Reklaam sulgub sekundi pärast

Garfield: Lasanje on jumalate roog

Lasanje on suurepärane vormiroog pastalehtedest, mille vahele võib panna liha, juurvilju, juustu või kala - nimekiri on pikk ning siinkohal saab iga perenaine ise eksperimenteerida. Lasanje sobib nii pidulikule lauale kui ka täiesti tavalisse argipäeva, seda võib küpsetada suures  pirukavormis või väikestes kausikestes, millega on ka hea serveerida.  Lasanje on ka populaarse teleekraanikassi Garfieldi lemmikroog. Seda, kuidas lasanjekuningas Garfield oma lemmikrooga valmistab, saad vaadata SIIN.

Lasanje on suurepärane vormiroog pastalehtedest, mille vahele võib panna liha, juurvilju, juustu või kala - nimekiri on pikk ning siinkohal saab iga perenaine ise eksperimenteerida. Lasanje sobib nii pidulikule lauale kui ka täiesti tavalisse argipäeva, seda võib küpsetada suures pirukavormis või väikestes kausikestes, millega on ka hea serveerida. Lasanje on ka populaarse teleekraanikassi Garfieldi lemmikroog. Seda, kuidas lasanjekuningas Garfield oma lemmikrooga valmistab, saad vaadata SIIN.

Garfieldi lasanjeks läheb vaja:

1 pakk lasanjeplaate
150 g peekonit
1 sibul
3 küüslauguküünt
400 g hakkliha
350 g purustatud tomateid
4 spl tomatipastat
1 väike konserv ananassitükke
2 dl loomalihapuljongit
400 g riivjuustu
natukene värsket ja ka kuivatatud basiilikut

Valmistamine:

Puhasta sibul ja tükelda väikesteks kuubikuteks ja kuumuta pannil, kuni sibul muutub klaasjaks. Lisa ribadeks tükeldatud peekon, kuumuta, kuni peekon pruunistub. Kõige lõpuks lisa hakkliha ja prae kuldpruuniks. Vala segu potti ning maitsesta soola ja pipraga.
Hakklihasegule lisa väikesteks kuubikuteks tükeldatud küüslauk ja tomatipasta. Kuumuta kergelt läbi. Nüüd lisa purustatud tomatid, loomalihapuljong ja nõrutatud ananassitükid. Hauta umbes 15 minutit aeg-ajalt segades.
Samal ajal kui hakklihasegu haudub, valmista ette pastaplaadid. Selleks aseta nad leigesse vette likku nii, et nad üksteise peale ei satuks. Selleks on hea kasutada tavalisi ahjuplaate. Leota lehti umbes 5-6 minutit.
Määri vorm õliga. Aseta põhja esimene kiht hakklihasegu, mille peale pane lasanjeplaat. Tee nii mitu kihti, kuni kõik koostisained on otsas. Eelviimase kihi vahele lisa hakitud värske basiilik. Kõige peale puista riivjuust ja kuivatatud basiilik.
Küpseta ahjus 180 kraadi juures umbes 30 minutit.

*Kui soovid veel tomatisemat lasanjet, lisa õhukesed viilud värsket tomatit viimasele kihile.