Reklaam sulgub sekundi pärast

GERLI CHANTELLE: “Inimesed, kes tahavad karusnahka kanda, leiavad selleks ka võimaluse!”

Eile arutati karusloomafarmide keelustamise eelnõud keskkonnakomisjonis, kus läks tuliseks aruteluks ning toetajad ja vastased jagunesid pooleks. Oma vaateid paluti "Seitsmeste stuudiosse" selgitama loomakaitsja Kristina Mering organisatsioonist "Nähtamatud loomad" ning karusnaha farmide säilitamise poolt olev moedisainer Gerli Rannamets, kes on ka värske Buduaari ajakirja kaanestaar. 

Luksusmoe disaineri Gerli A. Rannametsa (endise nimega Chantelle) kleite ostetakse väga palju välismaale. Kui palju näeb Gerli moetööstuses ja ka üldiselt, et inimesed ikkagi tahavad karusnahka kanda? "Välismaal näen seda väga palju, eelkõige ehk Venemaal, Lõuna-Prantsusmaal ja ka Šveitsis, kus see peaks keelatud olema, aga inimesed ikkagi eelistavad seal naturaalseid nahkasid. 

Nende eeliseks on näiteks see, et nad on ilmastikukindlad. Eesti kliimas on palju niiskust ja sademeid - kui sa paned kasuka selga, siis temaga ei juhtu mitte midagi. Olen üsna palju poolehoidjaid kohanud," rääkis naine. 

"Inimesed, kes tahavad karusnahka kanda, leiavad selleks nagunii võimaluse. Ainukene halb asi on see, et see raha ei jää enam Eestisse. Näiteks võiksime kehtestada karusnaha aktsiisi, mille võiksime suunata nende loomade heaolu parandamiseks. Inimesed, kes tahavad luksusnahkasid Eestis osta, siis riik saab raha ja riik saab suunata selle karusnaha farmide heaolu säilitamiseks," leidis Gerli. 

Ta lisas, et inimesed ei mõtle sellele, kust see karusnahk on tulnud, vaid neile meeldib seda kanda.

Vaata täispikka intervjuud allpool olevast videost: