Reklaam sulgub sekundi pärast

GOSPA SMUUTIKUUR: millised on Jekaterina detox-kuuri tulemused?

Buduaar.ru toimetaja ja näitlejanna Jekaterina Novosjolova võttis osa DETOX SMUUTIKUURI nädalavahetusest Georg Ots Spa hotellis Saaremaal.

Jekaterina jagas meiega oma kogemusi:

Ma pole varem midagi niisugust teinud, dieete ma ei pea, kuid hoolin oma tervisest ja püüan toituda tervislikult. Kevadeti püüan paastuda, vähendades valgu söömist ja smuutikuuri tegemine pakkus mulle huvi. Igapäevaselt olen samuti smuuti-usku ja joon neid igal hommikul. Minu smuuti koosneb banaanist, keefirist ja külmutatud marjadest, raputan veel mõned seemned peale ja ongi värskendav ja energiat andev toit. 

GOSPAsse saabudes võttis mind vastu saare päike ja tore hotellimeeskond, kes on seda programmi hoolikalt koostanud. Maja oli nädalalõpuks külastajaid täis ja paljud osalesid ka detox-programmis, mis viidi läbi koostöös Boost Yourself supertoitudega. Toiduks oli meie programmis organismi puhastav deto-smuuti kolm korda päevas.

Iga hommik algas joogaga, eriti meeldis mulle saunajooga spaa sanaariumis, kus rahulike venituste juurde sai palju vett juua ja mürkaineid välja higistada. Päeva jooksul oli huvitav kuulata erinevaid loenguid tervise ja toitumise kohta. Sain tuttavaks ka teiste smuutikuuris osalejatega, koos on ikka kergem. Arutasime omavahel palju, kes kuidas vastu peab, osad võtsid smuuti juurde veel kas õuna või muna, igaüks vaatas oma võimete järgi.

Ja nii ongi kõige õigem, sest seda sa ju teed ainult enda jaoks! Kes tahtis pulmadeks vormi saada, kes lihtsalt enne suve natuke organismi puhastada. Spaatingimustes oli palju kergem toitumist jälgida, sest ei olnud kahe sammu kaugusel külmikut nagu kodus. Ja kui mõtted hakkasid toidu peale liikuma, siis sai minna lihtsalt spaasse ujuma või õue värsket õhku hingama.

Võin öelda, et kõik oli põnev ja huvitav. Meile tehti ka smuutide workshop, kus valmistati erinevaid smuutisid, proovisime, õppisime retsepte. Oli neid, kes pole varem kunagi smuutisid joonud, neil oli palju avastada. Kui smuutit õigesti teha, siis on seal kõik väärtuslikud toitained olemas: mineraalid, vitamiinid, valgud, õlid jne. See on elav toit. Juurviljad ja puuviljad on kõik toored või külmutatud, säilitades oma väärtuse. Ja mis peamine - kuuri jooksul kadus magusaisu! See hämmastas mind ja tõestas järjekordselt, et suhkruisu tähendab mingi aine puudust organismis. Meile räägitigi loengutes, et inimene ei vaja üldse nii palju suhkrut, sest organism ise toodab seda muust toidust -  juurviljadest, puuviljadest ja ka rasvadest. Kuuri jooksul ma siiski sõin kaks korda veidi mett, aga ma tundsin, et see on ka aju pettus, sest ma olen ju harjunud magusat sööma. Nüüd koju saabudes ma ei vaatagi šokolaadi poole. Organism, mis on läbinud suure puhastuse, ei küsi enam mõttetuid kaloreid, ta tahab ainult elavat toitu. Nagu laps, kes tahab saada paid, nii ka keha küsib sinult head toitu. 

Mina tegin kuuri ainult kolm päeva ja ei usu oma silmi, kui vaatan peeglisse. Ma ei ütle, et nüüd selle lühikese perioodiga kaotasin kilosid, kuid minu nahk on löönud särama. Sest tõsi on see, et väline ilu algab seestpoolt. Kui Georg Ots Spa hotell korraldab veel taolist nädalalõppu, siis ma hea meelega kordaksin seda. Tõin kaasa ka ühe uue lemmikretsepti:

Rohelise õuna detox-smuuti retsept
1/2 avokaadot
1 roheline õun
1 peotäis spinatit
1/4 sidruni mahl
1 klaas vett
1 teelusikatäis mett
1 teelusikatäis Boost Yourself Detox supertoitude segu, mis koosneb viiest supertoidust: spirulina, klorella (D-vitamiini rikas), odraoras, nisuoras ja camu-camu (C-vitamiini kuningas)

Jekaterina Novosjolova
Buduaar.ru

[gallery ids="2064392,2064402,2064409,2064416,2064423,2064429,2064440,2064447,2064452,2064461,2064467,2064474,2064481,2064488,2064496"]