Reklaam sulgub sekundi pärast

GÜNEKOLOOGID HOIATAVAD NAISI uue veidra kombe eest

Erinevaid rahvameditsiini nippe leidub igasuguste vaevuste puhul, alates nohust ja lõpetades tõsisemate haigustega. Uus naiste seas leviv trend on seotud intiimpiirkonna ja küüslauguga ning günekoloogid pole sellest veidrast kombest sugugi vaimustuses, vahendab Mirror

Võiks arvata, et aastal 2019 on naised juba teadlikumad, mida tohib intiimpiirkonda panna ja mida mitte ning tõsisemate vaevuste korral pöördutakse otsejoones arsti poole. Vale arvamus! Ainuüksi sellel aastal on arstid naiste tupest pidanud eemaldama vannipomme, peterselli ja kurke. Nüüd seisavad arstid silmitsi aga järjekordse müüdiga, mida purustama peavad. 

Nimelt on nõrgema soo esindajad saanud kuskilt mõtte, et küüslauk intiimpiirkonnas aitab ravida tupeseent. Günekoloog Jennifer Gunter on otsustanud probleemist ka avalikult rääkida ja postitas sotsiaalmeediasse teksti, mida küüslauk vales kohas põhjustada võib. Ta rõhutab, et küüslauk kuulub ainult taldrikule või toitude sisse, mitte tuppe. 

Arst lisas, et seentevastane mõju "VÕIB" esineda vaid laboris ja mitte isegi hiirtel, vaid ainult katseklaasil, mistõttu ei tasu kohe kindlasti küüslauku seente ravimiseks kasutada.

Naine selgitas ka, et küüslaugul võib olla palju baktereid, mis hoopis infektsiooni põhjustada võivad. Lisaks selgus, et ligi pooltel naistest, kes sellist meetodit kasutanud on, pole isegi tupeseent olnud.