Reklaam sulgub sekundi pärast

HALLOWEEN’I RETSEPT: oivaline ja kerge kõrvitsa-juustukook

Blogija Tuuli jagab imelist kõrvitsa-juustukoogi retsepti, mis on ühtlasi tervislik ja maitsev ning mille valmistamine pole samuti sugugi keeruline. Kaerahelvestest valmistatud krõbedama tekstuuriga koogipõhi mõjub mõnusa kontrastina kreemisele kõrvitsa-toorjuustu nüansile. Saabuva halloween'i puhul lausa ideaalne lauale panna.

VAJA LÄHEB 

Täidise jaoks: 

4-6 spl kõrvitsapüreed
2 keskmise suurusega muna
200 g rasvatut maitsestamata toorjuustu (nt Philadelphia) või tofut
karamelliaroomi, vaniljet (soovi korral)
steviat

Põhja jaoks: 

50 g kiirkaerahelbeid/mitmeviljahelbeid/toortatrahelbeid vmt
15-20 g toasooja kookosrasva
magustamata kakopulbrit
veidi Himaalaja soola
magustamiseks steviat/datlisiirupit

VALMISTAMINE 

Kõrvitsapüree jaoks poolita kõrvits, eemalda lusikaga üleliigne sisu (seemned) ning pista 150-200 kraadi juures küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil ahju seniks, kuni kõrvits on pehme. Võta kõrvits ahjust ning lase jahtuda. Seni, kuni kõrvits küpseb, klopi lahti munad, sega juurde toorjuust ja stevia. Kui kõrvits on jahtunud, lisa muna-toorjuustusegule kõrvitsapüree ning sega kõik omavahel ühtlaseks seguks. Kreemja tekstuuri saavutamiseks on soovitav kasutada miksrit/köögikombaini.

Põhja valmistamiseks purusta köögikombainis helbed, kookosrasv, kakao ning magustaja ja sool. Kata sobiv küpsetusvorm küpsetuspaberiga ning vajuta segu kõvasti vormi põhja. Vala peale täidis ning küpseta 150 kraadi juures umbes 30-45 minutit või senikaua, kuni kook on pealt kuldpruun ning mitte enam vedel. Koogi valmides lase sel enne serveerimist korralikult jahtuda ning tahkuda.