Reklaam sulgub sekundi pärast

Hanna Korsari moesaladus – hea parfüüm ja maitsekas ehe

Hanna Korsari disainitud õhtukleidid ei puudu üheltki kohalikult punase vaiba ürituselt. Buduaar uuris, mida eelistab moekunstnik ise selga panna?

Hanna Korsari disainitud õhtukleidid ei puudu üheltki kohalikult punase vaiba ürituselt. Buduaar uuris, mida eelistab moekunstnik ise selga panna?

Kirjelda palun oma riietumisstiili.

Olen kindlasti pigem mugav riietuja ja ka pidupäeva rõivastuses peab end hästi tundma. Ma ei pea silmas seda, et ainult teksasid ja T-särki on mõnus kanda, kõike, milles sa ennast (enese)kindla ja ilusana tunned, võib nimetada “mugavaks“.

Mul võtab üldiselt kaua aega, et murda müüte mõnest siluetist või värvist, mis näiteks varasemalt meeldinud pole. Riietumises lähtun paarist lihtsast reeglist – vastu ihu peab olema naturaalne materjal (suvel, et hingaks, ja talvel, et külm ei hakkaks) ning igaks puhuks on ikka omad riided. Tööd teen nendes, mis võimaldavad liikumist ja on mugavad, väljas käin nendega, mis minu paremaid külgi esile toovad ja isiksusega sobivad.

Mitu minutit veedad keskmiselt päevas endale rõivaid valides?

Väga vähe, ma arvan. Võib-olla kõigest paar minutit. Kui aga õhtul välja minek on, siis kulub ikka kauem aega. Nagu naistel ikka. Tööpäevade hommikutel mõtlen eelkõige rõivaste vastupidavusele ja esinduslikkusele.

Kui tihti sinu garderoob vahetub?

Olen kehv poodleja ja lähen endale rõivad ostma suure vaevaga. Kuna töötan iga päev rõivaste keskel, on mul välja kujunenud teatud eelistused ja soosikud. Oskan hinnata oma vajadusi, nõudmisi ja lähen poodi juba kindla plaaniga. Ja kuna ma olen klassikaline riietuja, siis enamasti probleeme millegi konkreetse leidmisega väga ei ole olnud. Kleitidega on kaubanduses natuke kehvemad lood. Hea kvaliteedi ja põneva lõikelahendusega kleiti nii lihtsalt ei leia. Oma kollektsioonidest saab alati endale ka mõni komplekt jäetud.

Mil määral jälgid ise riiete valimisel hooajamoodi?

Suviti tavaliselt soetan mõne hooaja-toote, aga talvel olen ma liiga külmakartlik, et moekas siidšifoonis või lohisevas satiinkleidis hõljuda.

Kas jälgid hooajamoodi ka oma tööga seoses või on sul pigem enda visioon, mida luua soovid ja see ei sõltu sellest, mida maailma lavalaudadel parasjagu näidatakse?

Eks paraku on nii, et mingid tundmused on ikka õhus ja mõjutavad kunstnikku. Isegi kui ta teadlikult moodi ei jälgi. Minu loomingut kujundavad teatavad tõekspidamised ja eelistused. Individuaaltöö valmib koostöös kliendiga, kollektsioonid on puhtalt isiklik fantaasiavili.

Ma pole ainult pret-a-porter’i või haut couture’i tegija. Igapäevane töö kätkeb ka täiesti tavalisel päeval kantavaid rõivaid, mis on mõjutatud vahest ka trendidest. Kuid harilikult jõuavad minuni inimesed, kes juba teavad minu loomingu iseloomu ning “jõnksu“ ning selle ootuses teevad ka tellimuse.

Sinu selle talve must-have ese?

Mul on see iga talv: suur soe sall ja korralik müts.

Sinu looming on väga naiselik – palju pärleid, pitse, lendlevaid kangaid. Kas kannad ka ise enda loomingut ja kas pigem erilistel puhkudel või ka igapäevaselt?

Pigem erilistel puhkudel. Kuna teen suure osa oma kleitidest-kostüümidest ka ise valmis ja ringi tuulamist on iga päev nii palju, pean hoolega mõtlema, kas ma reaalselt saan lendlevate varrukatega istuda masina taha või lohiseva sabaga põrandaid pühkida?

Sellist luksust pole aga ammu juba olnud, kus ma päris endale midagi teeks. Tavaliselt napsan kollektsioonist mõne eseme.

Kui tihti paned jalga 10 cm kontsaga kingad?

Nädalavahetustel ikka panen. Mulle kontsad meeldivad. Ma ei saa just pikkusega hoobelda, seega on tore mõni päev elu 10 cm kõrgemalt jälgida.

Milline on sinu ehtemaitse?

Olen harjunud igapäevaselt kõrvarõngaid kandma. Ajapikku on kogunenud palju igasuguseid kulinaid-jubinaid, aga olen sellesse punkti jõudnud, kui hindan pigem autoriehet. Praegu on mul ehtekunstnike Pilleriin Jürisoo ja Kaia Saarna periood. Einike Seiko oma vaimukate ehetega on ka alati meeldinud. Ma arvan, et piisab tegelikult paarist korralikust autoriehtest ja sa jätad alati maitseka mulje.

Millised aksessuaarid on sinu lemmikud ning kas vahetad neid tihti või eelistad pigem kindlaid väljakujunenud lemmikuid?

Eks edevus on ikka emotsioonioste tegema utsitanud, aga pigem olen praktilise meelega. Vöid kannan palju, kindad on erinevat värvi, jalanõude valimisega olen alati kimpus. Üks korralik ja kvaliteetne toode tasub end alati rohkem ära kui virnades asjatud nipsasju.

Mida sa iialgi selga ei paneks ja miks?

Kunagi arvasin, et ei hakka kandma kollast värvi. Ma eksisin. Hetkel kujutan ette, et ma ei hakka kandma suurte brändilogodega toppe.

Kui jälgid tänavapilti, siis mis on sinu arvates suurimad vead, mida inimesed riietumisel teevad?

Tihtilugu valitakse endale vales suurusnumbris rõivaid. Enamasti grammike liiga väikeseid.

Soovita enda moenippi, mille abil on ilus tulemus ja hea enesetunne garanteeritud.

Hea parfüüm ning maitsekas ehe.

Tekst: Mari-Liis Helvik
Buduaar Shoppingu ajakirjast

 

[gallery ids="1934711,1934717,1934724,1934730,1934738,1934747"]