Reklaam sulgub sekundi pärast

Hea seks võib põhjustada mälukaotust?

Kas tõesti võib peale head seksi kannatada mälukaotuse käes? Tundub, et meditsiinitöötajad arvavad sedasi, kirjutab Cleo.

Kas tõesti võib peale head seksi kannatada mälukaotuse käes? Tundub, et meditsiinitöötajad arvavad sedasi, kirjutab Cleo.

Kõlab nagu petva partneri kehv vabandus? See, millest enne ei saanud kuidagi välja keerutada, annab nüüd meditsiinilise seisundi kaela ajada.

Nüüd ametlikult tõestatud - pärast suurepärast seksi võib inimene kannatada ajutise mälukaotuse käes.

59aastane Ameerikast pärit naine, tuntud nime all Alice, koges teadaolevalt pärast seksi oma abikaasaga ootamatut amneesiarünnakut. Tema abikaasa muutus väga murelikuks, kui Alice ei teadnud, mis kuupäev on ja ei suutnud meenutada praegust presidenti.

Alice viidi kiirustades haiglasse ja esialgu kahtlustati insulti. Üsna pea diagnoosisid neuroloogid tal aga mööduva amneesiahoo - äkilise mälukaotuse seisund, mis on põhjustatud aju veresoonte rõhu tõusust. Usutakse, et selline seisund tekib pingutava tegevuse tõttu ning üsna sageli on selleks just seks.

"Oleme jälginud, miks selline seisund tekib ja seks on alati olnud kõige levinum põhjus," sõnab dr. Louis Caplan, Harvardi Meditsiinikooli neuroloogia osakonna professor.

Veelgi enam - hea seks enamjaolt käivitabki mälukaotuse. "Tavaliselt lööb see välja peale kliimaksit," lisab dr. Caplan.

Kas Sa oled kunagi pärast seksi mälu kaotanud?


Anneli Allikas