Reklaam sulgub sekundi pärast

HEATEGU: AITAME JÜRGENI kõndima

Jürgen oli just lõpetanud 2. klassi Nissi Põhikoolis, kui ta 29. juunil 2016 tiigis sõpradega torudel mängides vee alla kukkus. Ta küll päästeti, kuid vee all olnud minutid olid liiga pikad ja ta sai ajukahjustuse.

Peale õnnetust oli Jürgen 2,5 kuud koomas. Seni aktiivne kergejõustiklane, jalgpallifänn ja viiulimängija on nüüdseks voodisse aheldatud. Ta on kaotanud kõnevõime, jäsemed on jäikunud ja lihased lamamisest kärbunud. Aga tema soov elada ja liikuda on väga suur. Nii on tema taastumine olnud suurte edusammudega. Tema raviarst ja füsioterapeudid näevad Jürgeni tahet ja usuvad koos perega, et see laps võib liikuma ja käima hakata.

Isa treeningsõprade abil kingitud spetsiaalse bussiga käib Jürgen oma ratastoolis Raikküla koolis hooldusõppe klassis, kuulab hea meelega lastelaulude plaate, naudib mullivanni. Tema silmad lähevad elevile, kui külla tulevad vanemad õed või ema-isa räägivad, et minnakse autoga sõitma. Jürgeni ema tuli peale õnnetust töölt ära ja saab nüüd hooldusõe palka 56 eurot kuus. Isa läks peale õnnetust tööle sugulase juurde, kes võimaldab käia tööl paindlikult, et pere saaks Jürgeniga hoolduskoolis, Pärnus arstil ja Haapsalus teraapiates käia.

Jürgen sai sel nädalal jalgadele ortoosid, tal on valus ja tõrgub, aga ema püüab nendega jalalabasid õigesse asendisse tagasi painutada. Järgmise sammuna vajab ta seismislauda, et vaikselt harjutada oma organismi taas vertikaalses asendis olema. Tema kasv ei ole peatunud, seega on praegune ratastool talle juba väikseks jäämas. Tema emal on raskusi kasvava poja pesemisega kitsa duši all ja lihaste hoolduseks soovitatakse massaaživanni, mida kahjuks pole perel võimalik soetada.

Jürgeni aitamiseks on sotsiaalmeedias abipalve algatatud - oma panuse saab anda igaüks meist. Loe siit täpsemalt, kuidas on ka sinul võimalus Jürgenit aidata.